Antalya

Antalya Müze Müdürlüğü'ne ödül

11:33 05 Aralık 2015
Antalya Müze Müdürlüğü'ne ödül

Arkeoloji alanında yayın yapan "Arkeoloji ve Sanat Dergisi", Antalya Müzesi'ne "En Başarılı Örnek Çalışma" ödülü verdi

Antalya Müze Müdürlüğü'ne, Perge Antik Kenti'nde yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı "En Başarılı Örnek Çalışma" ödülü verildi.

Arkeoloji ve Sanat Dergisi sahibi arkeolog Nezih Başgelen, Antalya Müzesi'nde verdiği "Fethiye'den Antalya'ya Pegasus'un Kıyıları" konulu konferansının ardından ödülü, Antalya Müze Müdürü ve Perge Antik Kenti Kazı Başkanı Mustafa Demirel'e takdim etti.

Başgelen, burada yaptığı konuşmada, Müze Müdürlüğünün Perge Antik Kenti'nde yapığı kazılarda arazi, müze, arazideki kazı ve toplumla buluşturma açısından yılın en başarılı örnek çalışması olarak onurlandırdıklarını dile getirdi.

Müze Müdürü Demirel de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kendisine verdiği Perge Kazı Başkanlığı görevini layık olduğu bir şekilde sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Bakanlığın özellikle son yıllarda verdiği gerek ödenek gerekse manevi desteğin kendilerine fazlasıyla güç kattığının altını çizen Demirel, "Bu doğrultuda restorasyon ve kazı ağırlıklı çalışmaları tüm ekiple sürdürmeye gayret gösterdik. Bu ödül de bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Demirel ayrıca, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar'ın da her daim kazılara desteğini eksik etmediğini kaydetti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.