Antalya

Engelsiz yüzücüler Alanya'da buluştu

21:01 05 Aralık 2015
Engelsiz yüzücüler Alanya'da buluştu

TBESF tarafından düzenlenen Türkiye Bireysel Yüzme Şampiyonası, 25 kulüpten 49’u kadın toplam 128 yüzücünün katılımıyla başladı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından düzenlenen Türkiye Bireysel Yüzme Şampiyonası, Antalya'nın Alanya ilçesinde başladı.

Alanya Olimpik Yüzme Havuzu’nda 100 metre serbest, 50 metre kelebek, 100 metre kurbağalama, 50 metre serbest, 100 metre sırt ve 150 metre ferdi karışık olmak üzere 5 dalda gerçekleştirilen şampiyonaya, 25 kulüpten 49’u kadın toplam 128 sporcu katıldı.

TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzmenin paralimpik oyunlar için önemli branşlardan bir tanesi olduğunu belirterek, "Türkiye'yi 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda temsil eden Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı sporcularından Beytullah Eroğlu ve Özlem Baykız, paralimpik tecrübesi taşıyan oyuncularımız. Bu sporcuların sayılarını arttırmalıyız. Çünkü olimpiyatlarda yüzme branşında sınıf fazla. Bu sınıfları iyi sporcularla doldurmamız lazım" diye konuştu.

Bunu sağlayacak potansiyellerinin olduğunu ifade eden Uztürk, hemen hemen bütün illerde yüzme havuzlarının olduğunu ve bunların çoğunun da olimpik özellik taşıdığına işaret etti.  

Bu havuzları değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Uztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu ana kadar 27 sporcumuz 2016 Rio Paralimpik Oyunları için kota aldı. Bu sayının 40'ın üzerine çıkmasını bekliyoruz. Onun mücadelesini veriyoruz. İnşallah 2016 yılı temmuz ayı sonuna kadar, katılım sayımız kesinleşmiş olacak. Hedefimiz 7 madalyanın üzerinde kazanmak. 2012'nin üstüne çıkmak azmindeyiz. Bütün sporcularımızın madalya şansı var."

Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen yarışları, aralarında Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak'ın da bulunduğu çok sayıda sporseverler izledi. 

Şampiyona, yarın yapılacak yarışların ardından düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.