Antalya

Macera Parkı ilkbaharda açılacak

12:57 06 Aralık 2015
Macera Parkı ilkbaharda açılacak

Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan Macera Parkı'nın önümüzdeki ilkbaharda hizmete girmesi bekleniyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapımı devam eden Macera Parkı'nın önümüzdeki ilkbaharda açılacağını bildirdi.

 

 

Tütüncü, yaptığı yazılı açıklamada, manej, survivor benzeri eğlence alanlarının, sosyal tesislerin yer aldığı Macera Parkı ile Antalya'ya yeni bir marka değer kazandırdıklarını kaydetti.

 

Kent Ormanı'nın yanında 100 dönümlük alan üzerinde yapımı devam eden Macera Parkı'nda, eğlence parkurlarının, seyir alanının yapımının büyük oranda tamamlandığını ifade eden Tütüncü, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızı, şehrin boğucu ortamından çıkarıp böylesi yaşam alanı içerisinde dinlendirmek ve eğlendirmek istedik. Bir diğer hedefimiz de vatandaşlarımızı doğa ile buluşturmak ve onları günlük hayatın streslerinden uzaklaştırmaktı. Bu hedefler istikametinde son 7 yılda çok önemli projeler yaptık. Şimdi yeni bir seferberlik daha başlattık. Kepez'in yakınındaki tüm ormanları, şehrin iki adım yanındaki bu güzel ormanları terk edilmişlikten kurtarıyor ve hayatın içerisine dahil ediyoruz. Hiçbir ağaç kesmeden ya da ormanların içerisine kalıcı beton örme yapılar yapmadan, doğal niteliklerini koruyarak böylesi güzel yaşam merkezleri inşa ediyoruz."

 

 

İlkbaharda açılması planlanan Macera Parkı'nda 4-8 yaş arasındaki çocuklar için eğlence amaçlı, 10 etaplı ip parkuru olacak. 8-12 yaş grubundaki çocuklar da 11 farklı parkurdan oluşan ip parkurunda eğlence ve macera yaşama imkanı bulacak.

Parkta macera yaşamak isteyenlere zipline (yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya çekilmiş çelik halat vasıtası ile harness giyerek, yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesi) imkanı da sunulacak. 12 yaş üzerindeki macera severler için parkta, 15 farklı ip parkuru, tırmanma duvarı ve iple atlama kulesi yer alıyor.

Kent merkezinin kuş bakışı görüldüğü parkta seyirlik alan da inşa edildi. Zeminine kayrak taşı döşenen seyirlik alan, Kent Ormanı'yla birleştirilecek.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.