Antalya

ANSİAD İş Fikri Yarışması'nın sonuçları belli oldu

14:37 07 Aralık 2015 1 Yorum Var
ANSİAD İş Fikri Yarışması'nın sonuçları belli oldu

ANSİAD'ın üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği, "İş Fikri Yarışması" sonuçlandı

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen, ödüllü "İş Fikri Yarışması"nın sonuçları belli oldu.

ANSİAD'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi'nden 176 öğrencinin 126 projeyle katıldığı yarışmada, ilk elemeyi geçen 20 proje finale kaldı.

Akdeniz Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Çağdaş Kızıl, teknolojik ürünlerin tamamında kullanılan grafeni kendine özgü bir yöntemle üreterek geliştirdiği Solvotermal Yöntemle Grafen ve Azot Katkılanmış Grafen Üretimi" projesi ile birinci oldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Eren Sallakcı ve Ensar Celepci, araca yerleştirilen sensör ile acil durumlarda devreye giren çağrı cihazı "Kurtaran Çağrı" projesi ile ikinci olurken, yine Süleyman Demirel Üniversitesinden Makbule Dene ve Oğuzhan Dal, sürdürülebilir yaşam için oksijenle gelen yeni nesil çevre dostu ürün "Ox-Active Sanitizing" projesiyle üçüncü oldu.

Yarışmada, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nden Mustafa Çiftçi ve Bican Ayça Acar'ın "Ekspertiz.com" isimli projesi, Akdeniz Üniversitesi'nden Gökay Çetin'in "Acil" isimli projesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi'nden Luana Nanu'nun "Explore Antalya" projesi de jüri özel ödülüne layık görüldü.

Ödüllerin, 10 Aralık 2015 tarihinde düzenlenecek törende verileceği bildirildi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Salih Celepci 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizleri tebrik ediyorum.Başarılarınızın devamını bekliyoruz.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.