Antalya

Yabancı gelinler, çiğ börek yaptı

16:30 07 Aralık 2015
Yabancı gelinler, çiğ börek yaptı

Antalya'da yaşayan Rus, Kazak ve Polonyalı gelinler, "Dostluk ve Barış Festivali"nde, kayınvalideleriyle çiğ börek yaptı

 Rusya Dostluk ve Kültür Derneğince düzenlenen "Dostluk ve Barış Festivali"nde Rus, Kazak ve Polonyalı gelinler, Türk kayınvalideleriyle çiğ börek yaptı.

Kentteki bir alışveriş merkezinde yapılan festivalde, çiğ börek yapmaları için yabancı gelinler ile Türk kayınvalidelerinin önüne ahşap yer sofrası, oklava, un ve kıyma konuldu.

Yabancı gelinler, Türk kayınvalidelerin tarifleriyle önlerine konulan malzemelerden çiğ börek yapmaya çalıştı. Hamur açarken oldukça zorlanan yabancı gelinlerin yaptığı börekler, alışveriş merkezine gelen vatandaşlara ikram edildi.

Rusya Dostluk ve Kültür Dernek Başkanı Marina Sorokina, gazetecilere yaptığı açıklamada, mutfağın farklı kültürdeki gelin ve kayınvalideleri bir araya getiren bir mekan olduğunu söyledi.

Çiğ böreğin kültürlerin ortak yemeği olduğuna dikkati çeken Sorokina, "Kazakistan, Polonya ve Rusya'dan Türkiye'ye gelerek evlenen kadınları bir mutfakta topladık ve çiğ börek yaptılar. Festivalde dostluk ve barış olduğunu gördük. Antalya'da yaşayan gelinlerimiz, Türkiye'yi çok seviyor ve burada yaşmaktan memnunlar" diye konuştu.

- "Türkiye'de mutlu bir hayat süreceğime inanıyorum"

Rus Elena Galiyeva da Türk nişanlısıyla yakın tarihte Antalya'da evleneceklerini söyledi. Türk kültür ve geleneklerine uyum sağladığını ifade eden Galiyeva, "Türk yemeklerini seviyorum. Hamur açıp börek yaptım. Türk yemekleri de yapmaya çalışıyorum. Nişanlımın annesiyle de çok iyi anlaşıyorum. Türkiye'de mutlu bir hayat süreceğime inanıyorum" dedi.

Rus gelininin Türkiye'ye alıştığını belirten Nevin Dağlıgil ise örf ve adetlerde farklılık olmasına rağmen geliniyle iyi anlaştıklarını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.