Antalya

4. Uluslararası Antalya Gitar Festivali başladı

23:52 10 Aralık 2015
4. Uluslararası Antalya Gitar Festivali başladı

Festivalin açılışında Ahmet Kanneci, Özcan Dal ve İlke Türkdoğan sahne aldı

Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Mezunlar Derneği Antalya Şubesince bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Gitar Festivali" başladı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, festivalin açılışı nedeniyle belediyenin kültür salonunda düzenlenen törende, sadece kaldırım, yol ve park yapmakla kent olunamayacağını söyledi.

Bir kentte mutlaka sanat, kültür ve sporun olması gerektiğini belirten Uysal, "Birlikte ağlayıp birlikte güleceğiz ki kent olabilelim" dedi.

ODTÜ Mezunlar Derneği Antalya Şube Başkanı Yıldırım Şimşek de ODTÜ mezunlarının sosyal yapıya, etkinliklere, gelişmeye, eğitime ve sanata duyarlı kişiler olduklarını dile getirdi.

Sanatın olmadığı yerde gelişmenin, sevginin ve paylaşımın da olmayacağını ifade eden Şimşek, sanatın çıkarsız olduğunu kaydetti.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılışında sahne alan gitaristler Ahmet Kanneci ve Özcan Dal, Alfasinay el Mar, Doble, Para Totito, Tierra Brava ve Milonga eserlerinde düet yaptı.

Daha sonra sahneye çıkan Türk halk müziği sanatçısı İlke Türkdoğan, bağlamasıyla "Yiğidim Aslanım" ve "Urfa Türküsü" eserlerini seslendirdi.

Yarın Soner Egesel'in sahne alacağı festival, 12 Aralık'ta sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.