Antalya

Antalyalı babunlar "geniş aile" oldu

11:35 11 Aralık 2015
Antalyalı babunlar "geniş aile" oldu

SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan "Lili" ve "Dante" isimli babunların "Lokum" adı verilen bir yavruları daha doğdu. 

Antalya Hayvanat Bahçesi sorumlu veteriner hekimi Aygül Arsun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesinin yeni yavrulara ev sahipliği yaptığını söyledi.

Yavru doğumlarının hayvanat bahçelerinin refahının kanıtı olduğunu ifade eden Arsun, doğumların hayvanların yeterli alanlara sahip olduklarını ve iyi beslendiklerinin göstergesi olduğunu dile getirdi. 

Arsun, yeni doğumlardan en büyük ilgiyi babun ailesinin gördüğünü, Bursa Hayvanat Bahçesi'nden 4 yıl önce getirilen erkek babun "Dante" ve dişi babun "Lili"nin bu süre içerisinde birlikte yaşadığını vurguladı. 

Arsun, babun çiftin geçen yıl "Pepe" ismi verilen bir dişi bebekleri olduğunu söyledi. 

- "Hayvanat bahçesinin maskotu haline geldi"

Pepe'nin bir yaşına basmasının ardından babunların bir hafta önce bir yavru sahibi daha olduğunu aktaran Arsun, yeni yavruya sevimliliği nedeniyle "lokum" ismini verdiklerini dile getirdi. 

Arsun, Lokum'un hayvanat bahçesinin maskotu haline geldiğine işaret ederek, "Antalyalılar yavru babunu görmek için geliyorlar. Cinsiyetini henüz bilemiyoruz ama çok sağlıklı bir yavru. Annesinin kucağında sürekli güneşleniyor, besleniyor" dedi.

- "Babunlarımız mutlu bir aile oldu"

Babunların ziyaretçilere "mutlu aile" fotoğrafı verdiğini anlatan Arsun, "Baba babun, 'anne biraz rahat etsin' diye bir yaşındaki yavrusuyla ilgileniyor. Babadan çok memnunuz. Anne de bir haftalık yavrusunu hiç kucağından indirmiyor" diye konuştu.

Arsun, hayvanat bahçesindeki yeşil maymunun da doğum yaptığını ve yavruya "çitlembik" ismini verdiklerini vurgulayarak,  Zebra'nın da "çakıl" adını verdikleri bir yavrusu olduğunu , albino piton yılan yavrularının da hayvanat bahçesinde yer aldığını anlattı.

Bütün yavruları kemik gelişimleri için gündüz güneşinden faydalandırdıklarını ifade eden Arsun, yavruların bulunduğu kafeslere geceleri üşümemeleri için ısıtıcılar koyduklarını sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.