Antalya

CHP'den Çallı'ya köprülü kavşak projesine tepki

15:47 11 Aralık 2015
CHP'den Çallı'ya köprülü kavşak projesine tepki

 CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, "Avrupa'da geçerli olan bilimsel ulaşım felsefesine göre, kentlerin içine özellikle üstten geçen köprülü kavşaklar yapmak, kente ihanet etmek gibi kabul ediliyor" dedi.

Akaydın, partisinin Antalya İl Başkanlığınca Çallı Kavşağı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasında, kentlerin akıl ve bilimle yönetildiğini söyledi.

Gazi Bulvarı'nın Karayolları Genel Müdürlüğünün hüküm ve tasarrufunda olan bir yer olduğunu belirten Akaydın, "Buranın plan ve projeleri 10 yıl öncesinden vardır. Bunları yeni yapılmış projeler gibi referanduma sunmak, halkı kandırmaktan öte bir şey değildir. Bugün Avrupa'da geçerli olan bilimsel ulaşım felsefesine göre, kentlerin içine özellikle üstten geçen köprülü kavşaklar yapmak, kente ihanet etmek gibi kabul ediliyor" diye konuştu.

Akaydın, Çallı Kavşağı konusunda Antalya İnşaat Mühendisleri Odası'nın çeşitli görüşleri olduğunu ifade etti.

Kente asıl yapılması gerekenin kuzey ve doğu çevre yollarını bitirmek olduğunu savunan Akaydın, şöyle devam etti: 

"Altı senedir söylüyorum. Eğer o çevre yolları bitirilseydi, buradaki köprülü kavşaklara da gerek kalmayacaktı. Gazi Bulvarı modern bir şehre yakışır bir görünümde olacaktı. Bugün maalesef kent, aynı Yüzüncü Yıl Bulvarı'nda olduğu gibi ortadan bölmüş bir ucube görüntüsündedir."

- "Antalyalıların derin endişeleri var"

CHP İl Başkanı Semih Esen de Çallı üst geçit projesi için yapılan referandumun internet üzerinden yapıldığını, "kimin ne şekilde oy verdiği" ve "kimin neye kaç tane oy verdiği"nin şaibeli olduğunu iddia etti. 

Ankete 10 bin 731 kişinin katıldığını dile getiren Esen, şunları kaydetti:

"Bu projeden en çok etkilenecek olan bu çevredeki mahalle sakinlerinin kaçı, bu ankete katılmıştır? Çallı üst geçit çalışmasıyla ilgili Antalyalıların derin endişeleri vardır. En kısa sürede bu konuda Antalyalıların aydınlatılmasını ve yapılan yanlıştan dönülmesini istiyoruz."

Esen, ulaşımın rahatlaması için yapılacak olan projeye karşı olmadıklarını, trafiğin tüp geçitlerle yer altından akmasını istediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.