Antalya

"Turizmde mevcut pazarlar da güçlendirilecek"

11:28 13 Aralık 2015
"Turizmde mevcut pazarlar da güçlendirilecek"

AYŞE YILDIZ - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Bizim sektörümüz çok dinamik, faal ve aktif bir sektör. Özellikle olgunlaşmış mevcut pazarlarımızı geliştirmeye, güçlendirmeye uğraşacağız, bunun yanında tabii ki alternatif pazarlar oluşturmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ile yaşanan krizden sonra çok da karamsar olmamak gerektiğinin altını çizerek, turizmin ülkeler arasındaki ilişkileri pekiştirip geliştirdiğini söyledi.

Alternatif pazarlar bulmak için çalışmalar yapıldığını belirten Ayık, Türkiye'ye gelen Rus turist sayısının her yıl değiştiğine dikkati çekti. 

Rus pazarından sonra ürün yapısının da değiştirilmesi gerektiğini anlatan Ayık, yeni pazar yaratmanın çok hızlı olamayacağını, bunu zamana yaymak gerektiğini söyledi.

Ayık, sektörün çok dinamik, faal ve aktif bir sektör olduğunu dile getirerek. "Özellikle olgunlaşmış mevcut pazarlarımızı geliştirmeye, güçlendirmeye uğraşacağız, bunun yanında tabii ki alternatif pazarlar oluşturmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal başkanlığında, turizm sektörler temsilcilerinin katılımıyla yaptıkları toplantıya işaret eden Ayık, "Önümüzdeki günlerde gerek Bakanlar Kurulu'nda gerek ekonomik kurulda birtakım şeyler değerlendirildikten sonra yeni eylem planları belirlenecek ve 2016'yı minimum zararla kapatma adına birçok hamle yapılacak" ifadesini kullandı.

- Yılbaşı, sektörü canlandıracak

Ayık, yılbaşının yaklaştığını ve bunun da sektöre canlılık getireceğine vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Yeni bir yıla yeni umutlarla gireceğiz. Tabii ki yeni yılla birlikte birtakım hareketlilik olacak, turizm sektörünü canlandıracak. Yurt dışından da hareketlilik yaşanacak. Sanıyorum geçmiş yıllarda beklediğimiz sayıları bulamayabiliriz çünkü genel anlamda dünyada yaşanan konjonktürden dolayı, insanların seyahat etme yönünde eğilimlerinde bir düşme var. Bunun sebebini hepimiz çok iyi biliyoruz, dünyada var olan terör olayları ister istemez insanların seyahat etmelerini olumsuz etkiliyor. İnsanlar geçmiş yıllara göre daha az seyahat ediyorlar. Umudumuzu kaybetmiyoruz, mücadeleye devam ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.