Antalya

6'ncı Uluslararası Alanya Noel Pazarı

16:37 13 Aralık 2015
6'ncı Uluslararası Alanya Noel Pazarı

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, Alanya'daki dernekler, çeşitli kültürlere ait kıyafet, yiyecek, içecek ve hediyelik eşyaları satışa sundu

Alanya'da yaşayan yabancılar, 6'ncı Noel Pazarı'nda çeşitli ürünleri satışa sundu.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından Alanya Belediye Binası arkasındaki meydanda gerçekleştirilen etkinlikte, ilçede bulunan dernekler, Alanya Noel Pazarı'nda çeşitli kültürlere özgü kıyafet, içecek, yiyecek, el işi ürünler ve hediyelik eşyaları satışa sundu. Pazarda, müzik dinletisi ve gösteriler çeşitli düzenlendi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, son zamanlarda dünyada yaşanan gelişmelerden dolayı bu tür etkinliklere ihtiyacı olduğunu söyledi. Uluslararası Alanya Noel Pazarı'nın farklı din ve dillerde insanların bir arada yaşayabildiklerinin bir göstergesi olduğuna işaret eden Yücel, "İlçemizdeki din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkesin mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşaması için çalışıyoruz" dedi.

İlçede 79 farklı milletten yaklaşık 37 bin yabancı vatandaşın mülk sahibi olduğunu vurgulayan Yücel, organizasyonda ilçede yaşayan yabancılar tarafından kurulan 17 derneğin de açtıkları stantlarda gerek kültürlerini gerekse de dini ilişkilerini ve insanlarla olan hoşgörülerini sergilediğini dile getirdi.

Pazarda stant açan  Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, yaptığı yemekleri satarak, elde edilen gelirleri ihtiyaç sahibi engellilere vereceklerini ifade etti. Anzhela, Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliğin sona ermesi ve barışın gelmesi için bir beyaz güvercini gökyüzüne saldı.

Noel Pazarı, akşam saat 20.00'ye kadar açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.