Antalya

Ezgi hayallerine, ailesi de eve kavuştu

11:05 15 Aralık 2015
Ezgi hayallerine, ailesi de eve kavuştu

BEKİR BEKTAŞ - Manavgat'ta kapısı, pencereleri ve mutfağı olmayan bir evde yaşayan 5 çocuklu Uslu ailesinin hayatı, hayırseverlerin yardımıyla değişti.

Baba Mehmet Uslu'nun geçirdiği trafik kazasının ardından zor şartlarda sürdürdükleri hayatları daha da güçleşen Uslu ailesine, Anadolu Ajansı'nın ağustos ayında yaptığı haberin ardından, Türkiye'nin farklı illerinden çok sayıda hayırsever yardım eli uzattı.

Hayırseverlerden bazıları, üniversite sınavında Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanan ailenin genç kızı 19 yaşındaki kızı Ezgi'nin öğrenim masraflarını karşılarken bazıları da aileye çeşitli yardımlarda bulundu.

Deniz Feneri Derneğince Serik ilçesinde kiralanan bir daireye taşınarak sıcak bir yuvaya kavuşan Uslu ailesine uygun bir arsa bulunması halinde ev yapılması sözü de verildi.

- "Çocuklarım rahata kavuştu"

Baba Mehmet Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği trafik kazasının ardından çok zor günler yaşadıklarını belirterek kapısı, pencereleri ve mutfağı olmayan bir evde 5 çocuğuyla yaşamak zorunda kaldıklarını anlattı.

Bir yandan kış aylarını nasıl geçireceklerini bir yandan da üniversiteyi kazanan kızlarını nasıl okutacaklarını düşündüklerini dile getiren Uslu, Deniz Feneri Derneği ve hayırseverlerin yardımlarıyla hem kızlarını üniversiteye gönderdiklerini hem de sıcak bir eve taşındıklarını söyledi.

Uslu, ev sayesinde çocuklarının rahata kavuştuğunu ifade ederek "Ben, zaten rahat etmesem de olurdu. Yapandan ve vesile olanlardan Allah razı olsun" dedi.

- "Artık, 'Çocuklar hasta mı olur, üşür mü' diye düşünmüyorum"

Anne Güldane Uslu da yeni evlerine taşındıkları ilk gün sevinçten ağlamamak için kendisini zor tuttuğunu aktardı.

Eski evlerinin her yerinin aktığını anlatan Uslu, "Burası çok güzel. Artık 'Çocuklar hasta mı olur, üşür mü' diye düşünmüyorum. Ezgi de arıyor bizi, çok mutlu olduğunu söylüyor. Okulunu çok seviyor. Ben okuyamamıştım. Ezgi de okuyamayacak diye çok üzülüyordum ama çok şükür, önce Allah sonra yardım edenler sayesinde okuyor" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.