Antalya

Sanayici eğitimle kazandı

10:50 16 Aralık 2015
Sanayici eğitimle kazandı

AOSB tarafından gerçekleştirilen 26 eğitimde 945 sertifika dağıtılırken, eğitimler bölge sanayicisine 402 bin lira katkı sağladı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından gerçekleştirilen 26 eğitimde 945 sertifika dağıtılırken, söz konusu eğitimlerin bölge sanayicisine 402 bin lira katkı sağladığı tespit edildi.

AOSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ağustos ayında başlayan eğitim programlarına bölge çalışanları tarafından bin 120 başvuru yapıldı. Eğitimlerin sonunda 945 eğitim sertifikası dağıtıldı. 7'si uzun dönemli toplam 26 eğitim programının bölgeye çarpan etkili toplam girdi tasarrufunun 402 bin lira olduğu tespit edildi.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, özellikle gençlerin eğitiminin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çağımızın en önemli gereksiniminin, en büyük güç ve sermayesinin bilgi olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Sert rekabet koşullarının hakim olduğu sanayi sektöründe başarının bilgiden ve bilgiyi doğru kullanmaktan geçtiğini biliyor, adımlarımızı bu yönde atıyoruz. Bölgemizde eğitimden yoksun kalmış hiçbir departman bırakmamayı hedefliyoruz. Çünkü bölgemizde görev yapan her bir bireyin günümüz teknolojilerini kullanabilir seviyeye gelmesi, bilgi çağının gereksinimlerine sahip olması bizler için çok önemli. Doğru bilgiye sahip, bilgiyi doğru kullanabilen kadrolar ile çalışmanın hem sektöre hem de ülke ekonomisine sağlayacağı katkılardan mahrum kalmamak için eğitime gereken desteği her koşulda sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.