Antalya

Manavgat'ta diyaliz hastalarına müzik dinletisi

16:51 17 Aralık 2015
Manavgat'ta diyaliz hastalarına müzik dinletisi

Manavgat Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını diyaliz makinesine bağımlı olarak sürdüren hastalara moral amaçlı müzik dinletisi sunuldu.

Haftada birkaç kez diyalize girmek zorunda kaldıkları için fiziksel ve psikolojik travmalar maruz kalabilen hastalara yönelik olarak düzenlenen etkinlikte, müzik öğretmenleri Özgür Bekiz, Samet Nergiz tarafından ud ve gitar eşliğinde müzik dinletisi sunuldu.

Manavgat Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Mehmet Çınar yaptığı açıklamada, kronik böbrek yetmezliği olan, hayatlarını devam ettirebilmek için haftada birkaç kez 4-5 saat diyaliz makinesine bağımlı olan hastaların, bu süreçte fiziksel ve psikolojik olarak travmaya maruz kalabildiklerini söyledi.

Hastaları bir nebze de olsa neşelendirebilmek, diyalizin kasvetli havasını üzerlerinden alabilmek ve beraberce hoşça vakit geçirebilmelerini sağlamak için müzik dinletisi düzenlediklerini ifade eden Çınar, "Bu etkinliğimizde hastalarımız son derece mutlu oldular. Daha önce yine diyaliz birimimizde böyle bir etkinlik gerçekleştirmiştik ve hastalarımızdan son derece olumlu geri dönüşler almıştık. En kısa zamanda benzer bir etkinlik daha planlıyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.