Antalya

Kepez ve Akşehir kardeş şehir oldu

10:53 22 Aralık 2015
Kepez ve Akşehir kardeş şehir oldu

Kepez Belediyesi ile Akşehir Belediyesi arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı.

Kepez Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törende, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü ile Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, kardeş şehir protokolünü imzaladı.

Protokolle her iki belediye arasında hizmet işbirliği, bilgi-deneyim paylaşımı ve iki ilçe halkı arasındaki dostluk bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Başkan Tütüncü, törende yaptığı konuşmada, kardeş şehir olma fikrinin geçen yıl düzenledikleri Akşehir gezisi ile doğduğunu söyledi. Antalya Konyalılar Derneği işbirliğiyle son 5 yıldır Şeb-i Arus töreni düzenlediklerini hatırlatan Tütüncü, "İlk kez yurtiçindeki bir belediye ile kardeşlik protokolünü imzaladık. Bunu kadim bir kültüre sahip Akşehir olması, bizlere çok büyük bir memnuniyet veriyor" dedi.

Belediyesinin geçmişinin 160 yıl öncesine dayandığını ifade eden Başkan Akkaya da Kepez'de belediye tarafından yapılan hizmet yatırımlarını gezdiklerini anlattı.

Gezi sırasında Tütüncü'nün güzel hizmetler gerçekleştirdiğini gördüklerini dile getiren Akkaya, "Belediyeciliğin bir okulu yok. Ben bürokratlıktan geldim, tamamen tecrübeye dayalı bir iş. Güzel örnekleri gidip görüp uygulamak, belediyecilik açısından çok önemli. Biz kültürel köprü kurarken, güzel örnekleri alma konusunda da köprü kuruyoruz" diye konuştu.

​Protokolün imzalanmasının ardından, her iki belediye başkanı birbirlerine ilçelerine özgü hediyeler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.