Antalya

Tekvandonun "Altın Kızı" ikinci olimpiyatına gidiyor

11:37 26 Aralık 2015
Tekvandonun "Altın Kızı" ikinci olimpiyatına gidiyor

SİNAN ÖZMÜŞ - Ağabeyine özenerek başladığı tekvando sporunda sayısız başarı elde eden milli sporcu Nur Tatar, 2016 Rio Olimpiyatlara katılacak olmasının heyecanını yaşıyor.

Meksika Grand Prix Finalleri'nde olimpiyatlara katılmaya hak kazanan Nur Tatar, 2012 yılında gümüş madalya elde ettiği Londra Olimpiyat Oyunları'nın ardından, ikinci kez olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etme başarısını gösterecek.

Milli sporcu Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandoya 5 yaşındayken tekvando yapan ağabeyine özenmesi sonucu başladığını belirterek, ilk zamanlarda sporu oyun gibi gördüğünü ifade etti.

Belli bir yaştan sonra müsabakalara katıldığını ve Türkiye şampiyonalarına gitmeye başladığını anlatan Nur Tatar, "2002 yılında ilk kez Türkiye ikincisi oldum. 2007-2008 yıllarında milli takıma seçildim ve öyle devam ettim" diye konuştu.

 

- "Başarımı tekrarlamak, benim için onur verici"

 

Nur Tatar, 17 yıldır tekvando sporunu yaptığını vurgulayarak, başarılı olmayı çok istediği için hedeflerini her zaman büyük tuttuğunu söyledi.

Allah'ın hem Avrupa'da hem dünyada hem de olimpiyatlarda madalya almayı nasip ettiğinin vurgulayan Nur, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki hedefim Rio Olimpiyatlarıydı. Sıkı bir antrenman dönemi geçirdim. İki yıl boyunca bütün maçlara girdim ve son 7-8 ay aralıksız kamp dönemi geçirdim. Bu kamp dönemi boyunca uluslararası birçok başarılar aldım. Dünya sıralamasında ilk 8'e girdikten sonra Meksika finalinde yarıştık. Orada ikinci oldum. Oradaki başarımdan dolayı Rio vizesi aldım. Çok mutluyum, çok güzel bir başarı. Olimpiyatlara katılma başarımı tekrarlamak benim için onur verici bir şey. İnşallah Rio Olimpiyatlarında altın madalya alarak, ülkeme dönmek istiyorum."

Rio Olimpiyatlarına kadar önünde çok uzun bir sürecin bulunduğunu dile getiren Nur Tatar, bu süreci çok iyi değerlendirmek istediğini belirtti.

 

 - "Rio'da en yüksek performansını gösterecek"

 

Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin de milli sporcu Nur Tatar'ın çok kaliteli ve önemli bir sporcu olduğunu belirterek, tekniğiyle ve gücüyle başarılara adım adım ilerlediğini söyledi.

Nur'un performansının iyi seviyelere yükselmeye başladığının altını çizen Şahin, "Nur Tatar'ın 5-6 ay sonra olimpiyatlara tam anlamıyla hazır olacağına inanıyorum. Rio'da en yüksek performansını gösterecek. Dikkatle üzerinde duruyoruz" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.