Antalya

ATİB'den alternatif turizme destek çağrısı

16:02 28 Aralık 2015
ATİB'den alternatif turizme destek çağrısı

Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği Derneği (ATİB) Başkanı İlker Tuncay, kıyı turizmde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı alternatif turizm faaliyetlerinin artırılması ve desteklenmesi çağrısında bulundu.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Tuncay, alternatif turizmcilerin birlik haline gelerek daha koordineli bir çalışma içinde olacaklarını söyledi. 

Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin özellikle Antalya turizmi için öneminin endişe verici olduğunu ancak bunun çokta korkulacak bir durum olmadığını anlatan Tuncay, alternatif turizm çalışmalarının artırılmasıyla farklı destinasyonlardan gelecek yeni turist akımıyla tedirginliğin ortadan kaldırılabileceğini belirtti.

Tuncay, yetkililerin alternatif turizmin önündeki engelleri kaldırarak, faaliyetlerinin artırılmasını teşvik etmesi gerektiğini belirterek, böylelikle başka alanlarda oluşacak açığı kapatmış olacaklarını anlattı.

ATİB Başkan Yardımcısı Cem Karaca da turizm denilince akla sadece deniz, kum, güneşin geldiğini ifade ederek, turizmi bu üç ana ögeden kurtararak çeşitlenmesinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Teşvikte turizmle bağlantılı diğer faaliyetlerinin de desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Karaca, "Alternatif turizm etkinliklerine kıyı bölgelerinin dışındaki merkezlerde de önem verilerek desteklenmesi gerekir. Turizm alanında müşteri çekilebilmek için festivallere ve tanıtım organizasyonlarına ağırlık verilmeli" diye konuştu.

Karaca, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginlikten dolayı kaygılı olduklarını söyledi.

Rus turistin Antalya'ya gelen turistin neredeyse üçte birini oluşturduğunu ifade eden Karaca, son gelişmelerden sonra "2016 yılının zor bir yıl olacağını söylemek sürpriz olmayacaktır" dedi. 

Krize rağmen Rusların Antalya'dan vazgeçemeyeceklerini belirten Karaca, "Elimizdeki verilere göre direkt seferlerle olmasa bile 300 ile 500 bin arasında Rus turistin online rezarvasyon sistemiyle tarifeli uçaklara binerek tatile geleceğini tahmin ediyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.