Antalya

Lara Kent Parkı'nın turizm yatırımcılarına tahsisinin iptal edilmesi

15:52 30 Aralık 2015
Lara Kent Parkı'nın turizm yatırımcılarına tahsisinin iptal edilmesi

Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Sözcüsü Abit Küçükarslan, daha önce mahkemece turizm yatırımcılarına tahsisi iptal edilen Lara Kent Parkı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca plan yapılarak ya da başka yollarla turizm amaçlı temalı park yapılmak üzere tahsisinin hukuk kuralları içinde yapılamayacağını bildirdi.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Küçükarslan, daha önce turizm yatırımcılarına tahsisi kararları mahkemece iptal edilen Lara Kent Parkı konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeniden tahsis edilmesi için yeni bir plan yapıldığı duyumları aldıklarını belirtti.

Mahkemece tahsisin iptal edilmesi kararının "plansız tahsis" nedeniyle değil, "Turizm Teşvik Kanunu'nun 8'inci maddesinin anayasaya aykırı olduğu" gerekçesiyle alındığını belirten Küçükarslan, "Lara Kent Parkı, bakanlıkça ister plan yapılarak, ister başka yollar aranarak, turizm amaçlı temalı park yapılmak üzere turizm yatırımcılarına hukuk kuralları içinde kesinlikle tahsis edilemez. Bu bağlamda tahsis edilmesi halinde tahsisin iptaliyle ilgili her türlü yasal yola başvuracağımızı kamuoyunun ve ilgililerin bilgisine sunuyoruz" dedi.

Kurul olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e Lara Kent Parkı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tahsisinin talep edilmesi ve tahsisi alınan alanın kent dinamiklerinin görüşleri doğrultusunda Antalyalılar'ın yararlanmasına açılması çağrısı yaptıklarını dile getiren Küçükarslan, "Bu projenin uygulanması halinde sayın Menderes Türel'in çeşitli açılardan değerlendirildiğinde bu dönem gerçekleştireceği, kent için yaptığı en önemli ve en büyük projesi olacağını iddia ediyoruz" diye konuştu.

Küçükarslan, Antalyalılar'dan da Lara Kent Parkı'na sahip çıkmalarını ve yaşanabilecek olumsuz gelişmeler karşısında hazırlıklı olmalarını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.