Antalya

Çatışmaların durması için açlık grevine başladılar

17:16 04 Ocak 2016
Çatışmaların durması için açlık grevine başladılar

 Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD),  Güneydoğu'da devam eden çatışmaların sona ermesi için dönüşümlü ve süresiz olarak açlık grevine başladı.

PSAKD Antalya Şube Sekreteri Ersoy Şahin, derneğin Antalya Şubesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, başlatılan açlık grevinin PSAKD ve Alevi Bektaşi Derneği tarafından süresiz ve dönüşümlü olarak yapılacağını söyledi.  

Türkiye genelinde alınan bir karar sonucunda süresiz olarak açlık grevi eyleminin devam edeceğini vurgulayan Şahin, şunları dile getirdi:

"Bu açlık grevi eylemi tek başına veya sadece PSAKD ve Halkevleri'ndeki dostlarımızın katkılarıyla olmaz. Halkımızında bu eyleme destek vermesini istiyoruz. Çocukların, kadınların ölmediği, kentlerin bombalanmadığı, sivil ölümlerin olmadığı bir Türkiye özlemi için bugün 24 saatlik açlık grevi yapıyoruz. Bu direnişi yükseltmek, sahiplendirmek ve halka yaymak gerektiğine inanıyoruz. Derneğimiz taşın altına elini koymuştur. Bizler sürecin, halkın ve barışın tarafıyız. Sivil ölümleri ve can kayıplarının önüne geçilmesini istiyoruz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.