Antalya

Antalya OSB'ye helikopter pisti

13:21 05 Ocak 2016
Antalya OSB'ye helikopter pisti

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 2016 yılı içinde AOSB'ye bir helikopter pisti yaptırmayı planladıklarını bildirdi.

Bahar, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 yılı projeleri hakkında bilgi verdi. AOSB'nin 2016 yılı bütçesinin 268 milyon lira olarak öngörüldüğünü belirten Bahar, "2015 yılında 260 milyon liralık bir bütçe oluşturulmuştu. Bölge giderlerinden tasarruf sağlanması için aldığımız önlemler beklediğimiz sonuçları verdi ve planlanan tüm işlemleri yaklaşık 200 milyon liraya gerçekleştirerek, bütçeden 60 milyon liralık tasarruf sağlandı" dedi.

Bölgede geçen yıl 370 kilovat/saat (kWh) olan elektrik tüketiminin bu yıl 407 milyon kWh'ye, 6 milyon metreküp olan su tüketiminin de 7 milyon metreküpe ulaşacağının öngörüldüğünü belirten Bahar, su ve doğalgaz birim fiyatlarında yapılan indirimler sayesinde sanayicinin girdi maliyetlerinin azaldığını ifade etti.

Girdi maliyetlerinin azaltılması için yatırımların devam edeceğini kaydeden Bahar, bölgeye 1 megavat (MW) kurulu gücünde güneş enerjisi santrali tesis ederek, atıksu ve içme suyunda kullanılan enerjinin sıfırlanmasını hedeflediklerini bildirdi.

Bahar, 2016 yılında hayata geçirmeyi planladıkları yeni projeleri şöyle sıraladı:

"Dahili MOBESE sistemi, helikopter pisti ve bölgemize kuracağımız jandarma karakolu ile güvenliği artırmayı hedefliyoruz. Eski lojman binamızın yenileyerek çalışanlarımıza daha iyi imkanlar sunmak, Mesleki Eğitim ve Sertifikasyon Merkezi ile Ar-Ge ve İnovasyon Merkezini dizayn ederek sanayicimize katma değer sağlayacak hizmetler sunacağız. Sanayicilerimizin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri destek ünitelerinin bulunacağı alışveriş merkezi yine 2016 yılı içerisinde hayata geçirilecek önemli projelerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca ve özellikle kadın çalışanlarımızın, annelerimizin ihtiyacını karşılayacak 75 kişilik kreş inşaatı da yine bu yıl içerisinde başlayacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.