Antalya

Hasta hükümlü ve tutukluların tedavi edilmediği iddiası

19:08 05 Ocak 2016
Hasta hükümlü ve tutukluların tedavi edilmediği iddiası

Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan ve sağlık durumları iyi olmayan bazı mahkumların tedavi edilmedikleri yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi

 Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Basın Sözcüsü Mustafa Yıldırım, bazı basın-yayın organlarında, L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki sağlık durumları iyi olmayan bazı hükümlü ve tutukluların tedavi edilmedikleri yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada,  bazı yerel gazetelerde, lösemi hastası, zihinsel engelli, bacağı kangren olan, protezi kırılan bazı mahkumların tedavilerinin yapılmadığı, sağlık durumlarının tehdit altında olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Haberlerde adı geçen H.Y, H.İ, H.Ç, G.T, A.K, M.A, İ.Y. adlı hükümlülerin sağlık durumlarıyla ilgili detaylı bilgileri de paylaşan Yıldırım,  hükümlülerin talepleri doğrultusunda düzenli olarak muayene ve sevk işlemlerinin yapıldığını vurguladı. 

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Haberde adı geçen hükümlü ve tutukluların haklarındaki mahkumiyet hükümlerinin ve tutuklama kararlarının infazına engel bir rahatsızlıkları olmadığı,  ilgili hekim ve sağlık kurulları raporlarınca tespit edilmiştir. Yapılan uygulamalar yasal mevzuata uygun olarak yürütülmekte ve kurumlarda bulunan hükümlü ve tutukluların her türlü sorunu ile yakınen ilgilenilmektedir." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.