Antalya

27. Hotel Equipment Fuarı açıldı

13:02 13 Ocak 2016
27. Hotel Equipment Fuarı açıldı

27. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Hotel Equipment), Anfaş Expo Center'da açıldı.

Fuarda, 410 firmanın 3 bin 500'ün üzerinde markası sergileniyor. Konaklama ve ağırlama sektörünün ihtiyaç duyduğu tüm ürün gruplarının sergilendiği fuara, yatırımcı ve otel yöneticilerinin katımıyla yaklaşık 35 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Fuara, yurtiçinden katılımcıların yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Irak, İran, İtalya, Katar, Kazakistan, Kosova, KKTC, Makedonya, Mısır, Nijerya, Rusya, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün'den satın alma heyetlerinin katılacağı bildirildi.

Dört gün boyunca açık kalacak fuarda, Uluslararası Altın Kep Aşçı Yarışması düzenlenecek, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu tarafından "Geleneksel Yöresel Lezzetler Buluşması" etkinliği gerçekleştirilecek. 10 iç mimar fuarda sergilenen ürünlerden 10 farklı otel odası tasarlayacak.

- Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece

Fuarın açılış töreninde konuşan Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Rusya pazarında doğabilecek muhtemel kayıpların kapatılması için çözümün batıda arandığı sırada dün İstanbul'da üzücü bir terör olayı yaşandığını söyledi.

Turizm sektörünün güvenliğin ön şart olarak işlediği bir sektör olduğunu ifade eden Ece, "Yani güvenli olmayan bir yere hiçbir dünya vatandaşı aklından zoru yoksa gitmez. Biz ülkemizden eminiz. Güvenlik için azami gayret sarf ediyoruz, ama bazı kazaların yaşanması muhtemel. Dün böyle bir kaza yaşadık" diye konuştu.

Yılgınlığa düşmemek gerektiğini vurgulayan Ece, "Temennim 28. Hotel Equipment Fuarı'nın bütün sorunları aşmış olarak, otelcilerimizin ekipmanlara daha ilgiyle baktığı bir fuar olması" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.