Antalya

Antalya Kültür Sanat'ın "Sanat Atölyeleri" ilgi çekiyor

15:44 13 Ocak 2016
Antalya Kültür Sanat'ın "Sanat Atölyeleri" ilgi çekiyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) kurduğu ATSO Eğitim, Araştırma ve Kültür Vakfı çatısı altında gerçekleştirilen Antalya Kültür Sanat'ta, çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen "Sanat Atölyeleri" ilgi görüyor.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Kültür Sanat'ta sergilenen İspanyol ressam Pablo Picasso'nun Kadın ve Boğa sergisi çerçevesinde gerçekleştirilen atölye çalışmalarında, yorum ve yaratıcılığı ön plana çıkartarak öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri hedefleniyor.

Uzmanlar eşliğinde sergiyi gezen ve Picasso'nun boğa güreşi arenalarına uzanan çocukluk anılarını keşfeden öğrenciler, sergi sonrasında kendi eserlerini üretiyor.

"Kukla Kukla" sanat atölyesinde 4-6 yaş grubu öğrenciler birbirinden renkli malzemeler ve boyalarla kuklalar üretirken, "Aramıyorum, Buluyorum" atölyesinde ise 7-14 yaş grubu çocuklar 3 boyutlu tasarımlar yapıyor.

Antalya Kültür Sanat'ta Picasso ve Ara Güler sergilerinin 28 Şubat 2016 tarihine kadar süreceği, mart ayından itibaren de ünlü ressam Andy Warhol’un sergisinin açılacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.