Antalya

Ulaşımda nostaljiyi yaşattılar

17:26 13 Ocak 2016
Ulaşımda nostaljiyi yaşattılar

Kepez Belediyesi, Antalya'da 1980'lerde kullanılan toplu taşıma aracıyla ücretsiz nostalji turları başlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kepez Belediyesi'nin aslına uygun olarak modifiye ettirdiği otobüsün, haftada bir gün ve bir sefer olarak Varsak’taki depolama merkezinden Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kadar uzanan VF01 güzergahında ücretsiz olarak hizmet vereceği belirtildi.

Otobüs seyir halindeyken 1980’lerin ünlü şarkılarının seslendirildiği ifade edilen açıklamada, otobüsün ilk seferinde Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün'ün direksiyona geçtiği vurgulandı.

İlk sefere yolcu olarak katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye olarak Antalyalılara güzel ve yaşanabilir bir şehir armağan etmeye çalışırken, bir yandan da kentlilik bilincini yerleştirmeye gayret ettiklerini belirtti.

Nostaljik bir havayı sunmanın oldukça güzel bir hizmet olduğunu belirten Tütüncü, şunları kaydetti:

"Şehre ait olma bilinci, bu hatıralara sahip çıkmayla daha da güçleniyor. Bugün nostalji otobüsüyle ilk yolculuğumuzu yaptık. Vatandaşlarımızın önce şaşkınlığına, sonrasında mutluluğuna şahit olduk. Otobüste hemşerilerimizle biraz halleşmek, sohbet etmek arzusundayım. İnşallah bunu da zaman içinde yapacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.