Antalya

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

17:32 13 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Hür Akademisyenler Derneği (HAKAD), Barış için Akademisyenler İnsiyatifi'nin açıklamasına tepki gösterdi.

HAKAD tarafından "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin aylardır terör olaylarıyla karşı karşıya olduğu hatırlatıldı. PKK, DAEŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin uluslararası vekalet savaşlarını yürüttüğüne, huzur ve barışı bozduğuna dikkat çekilen açıklamada, son aylarda gerçekleştirilen terör eylemlerinin hiçbir insani ve ahlaki değeri tanımadığı kaydedildi.

Terör örgütünün sokak ortasına kurduğu barikatlarla Kürt vatandaşların en temel hakkı olan yaşama hakkını tehdit ettiği vurgulanan açıklamada, insanların evlerine tehditle giren terör örgütü üyelerinin cami, hastane, okul binalarıyla ambulans ve itfaiye gibi kamu hizmet araçlarına saldırarak bölgeyi yaşanmaz hale getirdiği belirtildi.

Açıklamada, terör örgütlerinin halktan destek görmedikçe saldırılarını artırdığına vurgu yapılarak, şunlar kaydedildi:

"Kamuoyunda meşru bir zemin elde etmek için ideolojik ve siyasal çıkarları kesişen bütün kesimleri harekete geçiren örgütler uydurma haberler ve yaptıkları kara propaganda ile algı operasyonu yürütmektedir. Terörü eleştirmek yerine barış ve huzuru sağlamak adına alınan güvenlik önlemlerini eleştirmek aymazlıktır. Hiçbir toplumsal tabanı olmayan bazı grupların yaptığı açıklamalar halkın talep ve beklentilerinden çok terör örgütlerinin hedeflerine hizmet etmektedir. Siyasal, meşru, demokratik kanallar varken silahlı terörü tercih edenlerin art niyetli oldukları ve bu ülkenin kardeşliğine kastettikleri açıktır"

Barış ve huzurun sağlanması için terörle mücadelenin sonuna kadar sürdürülmesinin gerektiği vurgulanan açıklamada, "Akademisyen olmanın onur ve şerefi öncelikle teröre karşı evrensel değerleri savunmaktan geçmektedir. İnsanca ve özgürce yaşayabilmek için terörle bütüncül şekilde mücadele edilmelidir. Terörü oluşturan sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarla mücadele edilirken teröre destek verenlere karşı önlemler alınması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

"Halkın umutlarını kazdıkları terör çukurlarına gömenleri reddediyoruz" başlığıyla internet sitesinden bir bildiri yayımlayan HAKAD, imza kampanyası başlattı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.