Antalya

İlk kez C grubu bir hastanede obezite ameliyatı yapıldı

17:43 13 Ocak 2016
İlk kez C grubu bir hastanede obezite ameliyatı yapıldı

Türkiye'de ilk kez Antalya'nın Kemer ilçesinde C grubu bir hastanede obezite ameliyatı gerçekleştirildiği bildirildi.

Konya'da yaşayan 4 çocuk annesi 40 yaşındaki Tuba Şener, Kemer Devlet Hastanesinde obezite ameliyatı oldu. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz, Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi ve Operatör Dr. Çağatay Demirci, Şener'i hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Necat Yılmaz, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Kemer Devlet Hastanesi'nin C grubu bir hastane olduğunu kaydederek, Türkiye'de ilk kez C grubu bir hastanede obezite ameliyatı yapıldığını bildirdi.

Obezitenin, Türkiye'nin önemli bir sağlık sorunu olduğuna haline geldiğine değinen Yılmaz, "Türkiye'de obezite sayısı oldukça yüksek. Bunların Sosyal Güvenlik Kurumuna maliyeti de yüksek. Çünkü obezite, diyabet, hipertansiyon ve metabolik sendrom hastalıklarını da teşvik ediyor. Bunlar da ilaç maliyetleri artırıp hastanın yaşam kalitesini azaltarak, sağlık sektörüne büyük maliyet getiriyor" dedi.

Yılmaz, obezite cerrahisi sonucu anti diyabetik ve insülin kullanımının azaldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Obezite cerrahisi sonrası hastaların tansiyonları, metabolik sendromları düzelebiliyor. Bu açıdan hem sağlık hem estetik hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Antalya'da obezite cerrahisi için şuanda büyük bir sıra var. Kemer Devlet Hastanesi gibi C grubu hastanelerde altyapıyı düzenleyerek, obezite cerrahisini yapmayı amaçlıyoruz. Böylelikle merkezdeki birikmenin de önüne geçilecektir diye düşünüyoruz. Türkiye'de ilk defa C grubu bir hastanede obezite ameliyatı yapıldı. Ameliyatta emeğe geçenlere teşekkür ederim."

Operasyonu gerçekleştiren Dr. Demirci ise aşırı kilo şikayetiyle başvuran hastaya, halk arasında "tüp mide" adıyla bilinen işlemin yapıldığını bildirdi. Obezite cerrahisinde üç temel cerrahi felsefe olduğunu anlatan Demirci, "Kısıtlayıcı, emilimi ortadan kaldırıcı ve kombine ameliyatları. Biz kısıtlayıcı ameliyatı yaptık. Midenin yaklaşık yüzde 80'ine yakını teknolojik cihazlarla çıkartılır. Mide, beşte biri kalacak şekilde muhafaza edilir. Bu cerrahiyle kişinin kalori alımı azalır ve kilo kaybetmeye başlar" diye konuştu.

Demirci, operasyon için başvuran hastanın 126 kilo olduğunu, ameliyat sonrasında 65 kiloya kadar düşmesini beklediklerini bildirdi.

Tuba Şener ise Kemer Devlet Hastanesinde ameliyat olmaktan mutlu olduğunu asla pişman olmadığını söyledi. Ameliyattan sonra daha da rahat olduğunu ifade eden Şener, "Ben buraya Konya'dan geldim. Bundan sonra çocuklarımla sağlık bir yaşam istiyorum. Hastaneyi sosyal medya üzerinden araştırma yaparak buldum. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.