Antalya

AKHAV Başkanı Prof. Dr. Canatan:

10:24 14 Ocak 2016
AKHAV Başkanı Prof. Dr. Canatan:

Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı (AKHAV) Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan, talasemi hastalığıyla ilgili Kumluca'da konferans verdi.

Kumluca Kaymakamlığı, Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı (AKHAV), Talasemi Derneğince organize edilen seminerde konuşan AKHAV Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan, talaseminin ırsi bir hastalık olduğunu, tedavisinin zor ve pahalı, önlenmenin ise kolay ve ucuz olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Duran Canatan, özellikle akraba evliliklerine dikkati çekerek, ailelerde kalıtsal hastalık varsa, akraba evliliklerinden mutlaka uzak durulması gerektiğini söyledi.

Talasemi hastalarının beslenmeye dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Canatan, "Bölgemiz meyveleriyle ünlü bir bölgedir. Ama meyvenin en az tüketildiği bölge de yine bizim bölgemiz olarak görülüyor. Biz millet olarak, çay olmadan sabah kahvaltısı yapmayız. Ama kahvaltıda içtiğimiz çay, günlük enerjimizi tüketiyor. Yemeklerin arkasından hemen çay içeriz. Aslında, çay yemeklerden en az 45 dakika veya bir saat sonra içilir. Çünkü çay yediğimiz ürünlerdeki demir oranını düşürür. Sabah kahvaltısında bu daha belirgin şekilde ortaya çıkar. Kişi günün enerjisini sabah kahvaltısında depolarken bir taraftan da çay o enerjini alır götürür. Çok az sayıda vatandaşımız sabah kahvaltısında portakal suyu tüketiyor" dedi.

Konferansı Kaymakam Polat Kara da izledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.