Antalya

Goalball Erkek Milli Takımı Teknik Direktörü İnce:

14:59 14 Ocak 2016
Goalball Erkek Milli Takımı Teknik Direktörü İnce:

Brezilya'nın Rio kentinde 7-18 Eylül'de düzenlenecek Paralimpik Oyunları'na hazırlanan Goalball Erkek Milli Takımı, Antalya'da kamp yapıyor.

Goalball Erkek Milli Takımı Teknik Direktörü Gökhan İnce, Kepez ilçesindeki Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol-Ayhan Demirkol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'ndaki antrenman öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, paralimpik oyunları hazırlık kampı için Antalya'da bulunduklarını söyledi.

"Paralimpik Oyunları'na en iyi şekilde hazırlanmak için 2016 yılındaki ilk kampımızı Antalya'da yapıyoruz" diyen İnce, şunları kaydetti:

"Günlük iki antrenman şeklinde devam eden Antalya kampımızı, 20 Ocak'ta bitireceğiz. Kampımızda 6 milli sporcu ve 3 antrenör bulunmaktadır. Buradan da uluslararası goalball turnuvası için Finlandiya'ya gideceğiz. Orada iyi bir hazırlık turnuvası geçireceğimizi düşünüyorum."

İnce, görme engellilere yönelik spor branşı olan goalball'un 70 ülkede oynandığını belirtti.

Türkiye'nin goalball sporundaki başarısına değinen İnce, şöyle konuştu:

"Ülkemiz, son yıllarda uluslararası müsabakalarda gösterdiği başarıdan dolayı dünya sıralamasında ikinci sırada yer almaktadır. Bu da ülkemizde goalball spor branşına ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir. 2015 yılı temmuz ayında yapılan Avrupa Goalball Şampiyonası'nda hem bayanlar hem erkeklerde takım halinde Avrupa şampiyonluğunu elde etmemiz, bunun en somut göstergesi ve ülkemizin başarısıdır."


- "Hedef şampiyonluk"

Goalball Milli Takım Kaptanı Hüseyin Alkan ise 10 yıllık aktif spor hayatının 9 senesini milli takımda geçirdiğini söyledi.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki başararak üçüncülüğü kazandıklarını ifade eden Hüseyin Alkan, "Başarının kazanılması zor. Sürdürebilmek ise daha büyük başarıyı gerektiriyor. Yılmadan 2016 Paralimpik Oyunları için kendimize şampiyonluk hedefini koyarak ilerlemekteyiz. Avrupa şampiyonluğu bunun için bir gösterge oldu. Paralimpik Oyunları'nda da bu başarıyı elde edebileceğimiz ortaya çıktı. Takım halinde hedefimiz, Paralimpik Oyunları'nda şampiyonluk" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.