Antalya

Memurlardan bordro yakma eylemi

15:00 15 Ocak 2016
Memurlardan bordro yakma eylemi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, memur maaşlarına yapılan zamların az olduğunu savunarak, buna tepki göstermek amacıyla bordrolarını yaktı.

Antalya Defterdarlığı binası önünde toplanan grup, ellerindeki pankart ve dövizlerle memurlara yapılan zamların yetersiz olduğunu öne sürerek eylem yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, bugün Türkiye'nin dört bir yanında memur zamlarının yetersiz olduğuna dikkati çekmek için bordrolarını yakacaklarını söyledi.

Ayar, 2016-2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşme sürecinin iki seçim arasına sıkıştırılarak adeta "oldu bittiye" getirildiğini iddia etti.

Bir yandan alım gücü düşerken, diğer taraftan da harcama kalemlerinin arttığını belirten Mustafa Ayar, "Kamu emekçileri artık attığı her adımda para ödemek zorunda kalmaktadır. Eğitime, sağlığa, ulaşıma, kreşe, elektrik ve suya ödenen paralar kamu emekçilerini geçinemez duruma getirmiştir" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından KESK üyeleri ve memurlar bordrolarına yaktı. Gruptakiler, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.