Antalya

Kumluca'da imar çalışmaları

13:41 18 Ocak 2016
Kumluca'da imar çalışmaları

Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi’nde imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak, 1/5000'lik plan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde, 1/1000’lik plan ise Kumluca Belediyesi'nde askıya çıkartıldı.

Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde kaçak yapılaşmayı önlemek, idare ile vatandaşlar arasında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanan imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi'nde askıya çıktı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan 1. Etap İmar Planı'nın uzun uğraşların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını, imar planının 1/5000'lik olanının Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde, 1/1000'lik olanının ise Kumluca Belediyesi'nde askıya çıkartıldığını söyledi.

Yapılan imar planın da Adrasan'ın daha güzel, alt yapıyı ve çevresinin korunarak gelecek nesillere doğal haliyle aktarılmasının amaçlandığını ifade eden Çetinkaya, şuan itibariyle askıda olan imar planlarına vatandaşların itiraz haklarının bulunduğunu, bu itirazların askı süresi bitiminde planın yapımcısı olan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından incelenerek 15 gün içerisinde karara bağlanacağını belirtti.

Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Adrasan'da kangren haline gelen imar planın birinci etabı, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından onaylandı ve Antalya Büyükşehir Belediyemiz ile Kumluca Belediyesi'nde askıya çıkartıldı. İmar planının bir aylık askı süresi var, bu süre içerisinde 1/1000'lik plan için belediyemize, 1/5000'lik plan için ise Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yapılacak itirazlar askı süresi bitiminden itibaren 15 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karara bağlanacak. Kararın kesinleşmesinin ardından da Kumluca Belediyesi olarak metrekare alanda 18 uygulaması da denilen imar çalışmasını gerçekleştireceğiz. Burada yapmaya çalıştığımız iş, Adrasan’ı planlı, alt yapısı olan, yapılacak imar çalışması ve yapılarıyla doğal güzelliği bozulmadan gelecek nesillere aktarılacak Türkiye ve dünyanın güzel bir turizm merkezi olmasını sağlamak."

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkartılan imar planının 122 hektar olduğunu vurgulayan Çetinkaya, bu imar planının birinci etap imar planı olduğunu bildirdi.

- Adrasan ticaret merkezi planı da askıda

Adrasan'da merkezden sahiline ulaşımı sağlayan yolun her iki tarafının ticaret alanı yapılmasıyla ilgili daha önce Kumluca Belediye Meclisinde alınan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan imar planı değişikliği de askıya çıkartıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan sahiline ulaşımı sağlayan yolun her iki tarafının da ticaret alanı yapılmasıyla ilgili imar planı değişikliğinin de askıda olduğunu belirterek, Adrasan'ın gelişmesi adına her türlü çalışması sürdürdüklerini belirtti.

Ticaret alanı imar planı değişikliğiyle beraber Adrasan merkezden sahile ulaşımı sağlayan yolun her iki tarafında mevcut yapılara ilave olarak zemin katlarının ticaret alanı olmasının sağlandığını kaydeden Çetinkaya, "Böyle sahildeki turizm alanlarıyla, mahalle merkezimizi ticaret olarak birleştiriyoruz. Bu sayede Adrasan'ın gelişimi daha aktif olmuş olacak" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.