Antalya

Kemer'de talasemi semineri düzenlendi

11:31 21 Ocak 2016
Kemer'de talasemi semineri düzenlendi

Antalya'nın Kemer ilçesinde "Talas Emmi Yerel Yöneticilerle El Ele" adlı seminer düzenlendi.

Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı (AKHAV) ve Kemer Kaymakamlığı tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen seminere Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Feslihan, seminerde yaptığı konuşmada, talasemi konusunda toplumsal bilinci geliştirmek ve ileriye dönük neler yapılabileceğini değerlendirmek istediklerini söyledi.

AKHAV Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan ise talasemi hastalığını anlattı. Canatan, talasemiye dikkati çekmek için böyle bir isim kullandıklarını anlatarak, talaseminin Akdeniz Bölgesi'nin en önemli sağlık sorunu olduğunu bildirdi.

Canatan, "Dünya genelinde 270 milyon talasemi taşıyıcısı bulunmakta. Ülkemizde 1,5 milyon taşıyıcı var. Antalya'da ise 200 bin taşıyıcı bulunmakta. Yani 7'de 1'i neredeyse Antalya bölgesinde bulunmakta. Tamamen buraya özgü, denizden kaynaklanan, yaşamdan kaynaklanan bir durum. Hastalık kalıtsal olarak gözükmekte, sonradan bölgeye gelen ve yerleşenlerde gözükmüyor. Nesilden nesle de aktarılıyor" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.