Antalya

Okullarda karne heyecanı

14:43 22 Ocak 2016
Okullarda karne heyecanı

Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da yarıyıl tatili dolayısıyla okullarda karne heyecanı yaşandı.

Yarıyıl tatili dolayısıyla Muratpaşa ilçesindeki Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke, öğrencilere karnelerinin yanı sora hediye verdi.

Antalya'da bin 448 okulda eğitim-öğretim gören 422 bin193 öğrenci karne sevinci yaşadı. 2015-2016 eğitim öğretim döneminde, bin 448 okulda 26 bin 420 bin öğretmenin görev yaptı.

- Muğla

Muğla'daki okullarda eğitim öğretim gören 145 bin 97 öğrenci, karne alarak tatile girdi.

Menteşe İMKB İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde, öğrencilere karne ve hediyelerini Vali Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci ve protokol üyeleri verdi.
Teşekkür ve takdir belgesi alan öğrencileri kutlayarak başarı dileyen Çiçek, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 145 bin 97 öğrencinin karne aldığını, 10 bin 318 öğretmenin de görev yaptığını söyledi.
Çiçek, öğrencilere tatilde dinlenmelerini, öğretmenlerin de bu tatil döneminde ödev vermediğini kaydederek, "Bu tatil döneminde bol bol dinlenin. Tüm yorgunluklarınızı atın, büyüklerinizi ziyaret edin ve bol bol gezin. Ben özellikle velilerimizin çocuklarının durumları hakkında öğretmenleri ve okul müdürlerini sık sık ziyaret etmelerini istiyorum. Biz, başarıyı sadece not olarak görmüyoruz" dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 23 bin 518 öğrenci, Yatağan'da 7 bin 37 öğrenci, Fethiye'de 27 bin 770 öğrenci ve Milas ilçesinde 20 bin 539 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

- Burdur

Burdur'daki okullarda eğitim gören 43 bin 511 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ile USO İlkokulu'na gelerek öğrencilere karne dağıttı. Kürklü, öğrencilerle bir süre sohbet ederek onlara tatilde kitap okumalarını tavsiye etti.

Daha sonra okuldaki öğretmenlerle bir araya gelen Kürklü, öğretmenliğin değerli bir meslek olduğunun altını çizdi.

Burdur genelinde 266 okulda 43 bin 511 öğrenci ile 3 bin 344 öğretmenin yarı yıl tatiline girdiği öğrenildi.

- Isparta

Isparta'da 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle IYAŞ Selçuklu Ortakokulu'nda karne töreni düzenlendi.

Törene, Vali Yardımcısı İsmail Akman, Milli Eğitim Müdürü İlyas Can da katıldı. Akman, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin yeni döneme büyük bir motivasyonla hazırlanması gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Can ise Isparta genelinde 82 bin öğrencinin karne aldığını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.