Antalya

EXPO 2016 Antalya'ya doğru

16:42 25 Ocak 2016
EXPO 2016 Antalya'ya doğru

EXPO 2016 Antalya'ya katılım kararı alan Azerbaycan'ın, ülke bahçelerinde Türkiye ile yan yana olacağı bildirildi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Bakü ziyareti sırasında yaptığı görüşmeler sonrası Azerbaycan, EXPO 2016 katılım sürecine hız verdi.

Azerbaycan Haydar Aliyev Vakfı Başkan Yardımcısı Adil Kerimli, vakfı yetkilileri Vuqar Ahmadov, Ferid Ahmadzade ve Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçiliği Başkatibi Vasif Aliyev'den oluşan heyet, Antalya'nın Aksu ilçesinde bulunan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Azerbaycan heyetine, ilk olarak EXPO 2016 İdari Binası Toplantı Salonu'nda bilgilendirme yapıldı. Azerbaycan yetkilileri de kuracakları ülke bahçeleriyle ilgili talepleri iletti.

Konuk heyet, daha sonra bin 121 dönümlük sergi alanında incelemelerde bulundu.

Kerimli, EXPO organizasyonunda Türkiye'nin ülke bahçesiyle yan yana olmanın kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Türkiye ve Azerbaycan'ın ortak bir geçmişinin bulunduğunu anlatan Kerimli, "Burada olmak bizim için çok önemli. EXPO 2016'ya sonuna kadar destek vermek istiyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Projede Azerbaycan'ı görmekten memnuniyet duyduklarının belirten EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, konuk heyete, EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayığı hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.