Antalya

Antalya'daki polis merkezine molotofkokteyli saldırı davası

15:16 27 Ocak 2016
Antalya'daki polis merkezine molotofkokteyli saldırı davası

Antalya'nın Kepez ilçesinde polis merkezine geçen yıl molotofkokteyli ile saldırıp MOBESE kameralarının kablolarına zarar verdikleri iddiasıyla tutuklanan 3 kişinin yargılanmasına başlandı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Nurullah Tunç, Şiyar Balkaya ve Abbas Kaya, taraf avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Duruşmada Nurullah Tunç, savunmasını Kürtçe yapmak isteğini söyledi. Sanığın savunması, mahkeme salonuna çağrılan tercüman aracılığıyla alındı.

Tunç, savunmasında, olay günü karakola yakın bir parkta oturduğunu ve boynunda poşu bulunduğunu belirtti. "Bazı kişiler karakola saldırınca korkumdan kaçmaya çalıştım" diyen Tunç, bu sırada polis tarafından gözaltına alındığını bildirdi.

Olaylara karışmadığını savunan Tunç, polis merkezindeki ifadesini ise baskı altında verdiğini iddia etti.

Sanık Şiyar Balkaya, olay tarihinde gösteri yapan kalabalığın yanına gittiğini ve grubun sloganlar atarak karakola doğru yürüyüşe geçtiğini anlattı.

Kendisinin de grupla yürüdüğünü fakat karakola saldıracaklarını bilmediğini öne süren Balkaya, "Bu esnada bana maskeli birisi molotofkokteyli vermişti, oradaki maskeli kişiler karakola doğru molotofkokteyli atmaya başlayınca ben de elimdekini yola doğru attım ve evime doğru koştum" dedi.

Sanık Abbas Kaya ise suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Duruşma, eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.

Nurullah Tunç, Şiyar Balkaya ve Abbas Kaya, Kepez Polis Merkezine 9 Kasım 2015'te molotofkokteyliyle saldırıp, MOBESE kameralarının kablolarını yanıcı maddeyle yaktıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı. 3 zanlı hakkında 18 yıl ile 55 yıl 6'şar ay arasında hapis talebiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.