Antalya

Antalya'da terör örgütü davası

20:03 27 Ocak 2016
Antalya'da terör örgütü davası

Antalya'da, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddia edilen 2'si tutuklu 14 sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar A.Ç. ve H.Y. ile tutuksuz yargılanan 12 sanık, avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıklar, "silahlı terör örgütü üyesi olmak", "patlayıcı madde bulundurmak", "polise görevi yaptırmama ve direnmek" iddialarıyla yargılandıkları davada haklarında yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar A.Ç. ve H.Y'nin ayrı ayrı 25 bin lira nakdi güvence karşılığında tahliyesine karar verdi. Sanıkların, nakdi güvenceyi yatırmaları durumunda yurt dışına çıkış yasağı kaydıyla salıverilmeleri kararlaştırılırken, diğer sanıkların yargılanmasına devam edilecek dava ise 15 Mart'a ertelendi.

Bu arada, duruşmaya verilen ara sırasında, aralarında tutuksuz sanıkların da bulunduğu bir grup Antalya Adliyesi önünde protesto gösterisinde bulunup basın açıklaması yaptı.

Antalya'da, 5 Ekim'de, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik çalışmalar kapsamında HDP Antalya İl Başkanlığının üst katında bulunan Akdeniz Öğrenci Derneği'nde arama gerçekleştirilmiş ve 15 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlılardan biri savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılmış, mahkemeye sevk edilen 14 zanlıdan 2'si tutuklanmış, 12'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.