Antalya

"Türkiye'nin goalballdaki başarısı, IPC'nin en önemli medya olaylarında"

11:02 31 Ocak 2016
"Türkiye'nin goalballdaki başarısı, IPC'nin en önemli medya olaylarında"

Goalball Erkekler A Milli Takım Teknik Direktörü Gökhan İnce, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Medya Değerlendirme Kurulu'nun, Türkiye'nin bu spor dalında kadınlar ve erkeklerde Avrupa şampiyonu olmasını, geçen yılın en önemli medya olayları arasında gösterdiğini bildirdi. İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda Türkiye Goalball Erkek Milli Takımı'nın cumhuriyet tarihinde ilki başararak, takım sporlarında bronz madalya kazandığını hatırlattı.

2015 yılı temmuz ayında Litvanya'da yapılan Avrupa Goalball Şampiyonası'nda şampiyon olan milli takımın, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na doğrudan katılma hakkı kazandığını ifade eden İnce, şunları kaydetti:

"IPC Medya Değerlendirme Kurulu, Türk milli takımlarının kadınlar ve erkeklerde Avrupa Goalball Şampiyonu olmasını, 2015 yılının en önemli 50 medya olayı arasında gösterdi. Türkiye'nin ilk defa hem erkek hem kadınlarda Avrupa şampiyonu olması, tüm dünyanın dikkatini çekti. Ülkemizin goalball sporunda son yıllarda uluslararası müsabakalardaki başarısı sayesinde bu spor branşında dünya sıralamasında zirveye bir adım kaldı."


- "Pajulahti Turnuvası'nda üçüncülük kupasını kazandık"


Gökhan İnce, Antalya'da gerçekleştirdikleri Paralimpik Oyunları hazırlık kampının verimli geçtiğini söyledi.

Kamp sonrası Finlandiya'nın Lahti şehri yakınlarındaki Paralimpik Oyunları Hazırlık Merkezi'nde 21-24 Ocak'ta düzenlenen Uluslararası Goalball Pajulahti Turnuvası'na katıldıklarını belirten İnce, "Brezilya'nın Rio kentinde 7-18 Eylül'de yapılacak Paralimpik Oyunları'na hazırlık özelliğindeki turnuvaya, oyunlara katılma kotası alan beş ülke Finlandiya, Litvanya, İsveç, Almanya ve Türkiye ile İngiltere goalball milli takımları iştirak etti. Türk milli takımlarımız, hem erkekler hem bayanlarda üçüncülük kupasını kazandı" dedi.

İnce, söz konusu turnuvada yedek oyunculara şans verdiklerinin altını çizdi.

Goalball Erkekler A Milli Takımı'nın, Avrupa şampiyonasından 6 ay sonra bir as oyuncusundan yoksun Pajulahti Turnuvası'na katıldığını vurgulayan İnce, "Turnuvada yedek oyunculara şans verilerek, bu oyuncuların maç tecrübeleri ve deneyim kazanmaları amaçlandı. Paralimpik Oyunları öncesi Uluslararası Goalball Pajulahti Turnuvası'nda elde edilen üçüncülük derecesi, Goalball Erkekler A Milli takımımız için önemli bir başarıdır" değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.