Antalya

Tay-Sachs hastası çocuğun "hüzünlendiren" doğum günü

21:47 11 Şubat 2016
Tay-Sachs hastası çocuğun "hüzünlendiren" doğum günü

Antalya'da "enzim eksikliği" olarak tanımlanan "Tay-Sachs" hastalığı nedeniyle her geçen gün vücudunun bir fonksiyonu kaybolan 4 yaşındaki Azra Cunduz için doğum günü partisi düzenlendi.

Antalya'da yaklaşık 3 yıl önce milyonda bir görülen "Tay-Sachs" teşhisi konulan Mehmet-Derya Cunduz çiftinin tek çocukları Azra için Konyaaltı Gençlik Derneği üyeleri ve sosyal medyada bir araya gelen gönüllülerin katılımıyla doğum günü kutlaması gerçekleştirildi. Hastalık teşhisi konduktan sonra hareket etme, konuşma, ağızdan beslenme gibi yeteneklerini kaybeden Azra bebek için doğum günü pastası kesildi.

Baba Mehmet Cunduz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem çok mutlu hem de çok üzgün olduklarını söyledi. Buruk bir doğum günü kutladıklarını anlatan Cunduz, "Bugüne kadar keşke hastalığın tedavisiyle ilgili bir gelişme olsaydı. Umarım hastalığın tedavisiyle ilgili yöntemler geliştirilir. Azra için belki geç kaldık ama bu hastalığı taşıyan diğer çocuklar için umut ışığı doğar. Her doğum günü bizim için hüzünlü. Zaman geriye doğru aksın istiyoruz ama öyle bir şansımız yok. Günler eriyip gidiyor. Azra'ya doktorlar tarafından biçilmiş 4 yada 5 yıl ömür var. Bu nedenle zamanın geçmesini istemiyoruz" dedi.

- "Bir şey olacak ve o iyileşecek"

Azra için geçen her saniyenin kıymetli olduğunu anlatan anne Derya Cunduz ise Azra'nın hastalığı karşısında çaresiz olduklarını ifade etti.

Azra'nın hastalığına farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan Cunduz, "Ailecek fanatik Antalyasporluyuz ve maçlara gidiyoruz. Orada açtığımız pankartlar ile sesimizi duyurduk. Eto'o bizi ziyaret etti. Bugün de kızımız için doğum gününde bir araya geldik. Anne ve babalar normalde evlatlarının doğum gününde mutlu olurlar ama biz hüzünlüyüz. Buruk bir doğum günü. Azra büyüyor ve bu hastalığı taşıyan çocuklara biçilen ömüre yaklaştı. Korkuları bir kenara bırakıp Azra ile her saniyemizi dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz. Azra çok güçlü bir çocuk. Ben her şeye rağmen 'bir şey olacak ve o iyileşecek' diyorum" diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.