Antalya

Başkan Türel'e, Braille alfabesiyle mektup yazdı

10:42 12 Şubat 2016
Başkan Türel'e, Braille alfabesiyle mektup yazdı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e Braille alfabesiyle mektup yazan görme engelli İlknur Aslan'a bilgisayar hediye edildi.

Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi son sınıfta okuyan İlknur Aslan, görme engelli bireylerin kullandığı Braille alfabesiyle Türel'e yazdığı mektupta, üniversiteye hazırlandığını ve ders çalışırken büyük zorluk yaşadığını kaydetti.

Antalya Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği tarafından çevirisi yapılan mektup Başkan Türel'e iletildi. Başkan Türel'in talimatı üzerine Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 18 yaşındaki Aslan'a dizüstü bilgisayar verildi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Üstündağ ve Serik İlçe Koordinatörü Ramazan Etli tarafından görme engelli öğrenciye bilgisayarı teslim edildi.

Aslan, bilgisayar sayesinde derslerine daha iyi çalışacağını belirterek, "Çok mutluyum. Bu bilgisayar derslerimde çok yardımcı olacak. En büyük hayalimdi. Hayalimi gerçek yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Anne Fatma Aslan da kızının 1,5 aylıkken görme yetisini kaybettiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.