Antalya

Türkiye Gençler Wushu Şampiyonası

17:56 16 Şubat 2016
Türkiye Gençler Wushu Şampiyonası

Türkiye Wushu Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Gençler Wushu Şampiyonası, Antalya'da başladı.

Antalya Kundu'da bir otelde düzenlenen şampiyonaya, 56 ilden 600'ün üzerinde sporcu katıldı. Yaklaşık 50 hakemin görev yaptığı şampiyonada dereceye girecek sporcular, Wushu Milli Takımı'na alınarak, dünya ve Avrupa şampiyonalarında yarışacak.

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Gençler Wushu Şampiyonası'na 600'ün üzerinde sporcu katıldığını, cuma günü de Türkiye Büyükler Wushu Şampiyonası'nın başlayacağını bildirdi. Gençler ve büyükler şampiyonalarında toplam bin 200 sporcunun mücadele edeceğini kaydeden Akyüz, "Şampiyonaya ilk defa katılan kulüpler de var" dedi.

Akyüz, wushu sporuna ilginin gün geçtikçe arttığını, bu sporun özellikle Anadolu'daki illerde daha çok geliştiğini söyledi. Wushuyu herkesin yapabileceğine değinen Akyüz, "Bu bir aile sporudur. Beş yaşında sporcularımız var. Wushuda önemli bir seviyeye geldik, daha büyük başarılar elde etmek için çok çalışmak zorundayız" diye konuştu.

Milli takımın, hem Avrupa hem de Gençler Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını vurgulayan Akyüz, şunları kaydetti:

"İkisine de hazırlanıyoruz ama Avrupa Şampiyonası maalesef Rusya'da. Önceden beri sorunlarımız var, bu sorunları aşmaya çalışıyoruz. İnşallah bunlar aşılır, bertaraf edilir. Tehlike söz konusu olmazsa Avrupa Şampiyonası'na katılacağız. Gençler Dünya Şampiyonası da Bulgaristan'da olacak, ona da hazırlanıyoruz. Uzun süreli kamplarımız olacak ve günde sekiz, dokuz saat antrenman yapılacak."

Şampiyona, 24 Şubat'ta sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.