Antalya

Kumluca Arena tanıtıldı

10:41 18 Şubat 2016
Kumluca Arena tanıtıldı

Kumluca Belediyesi tarafından Karatepe Stadı'nın yerine yapılması planlanan, içinde çok amaçlı sportif etkinlik alanları bulunan "Kumluca Arena" için proje bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca Arena için örnek proje hazırlayan mimar Muhammet Çiftci, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, projenin yaklaşık 22 bin 650 metrekare alana ve 10 bin kişi kapasiteli olarak tasarlandığını söyledi. Çok amaçlı Kumluca Arena'da restoranlar, mağazalar, büfeler, spor salonları, kapalı otopark gibi alanlar bulunacağını belirten Çiftci, "Özellikle bölgemizin kültürel mirası olan güreşlerimiz ve festival etkinlikleri çok rahat bir şekilde yapılabilecek. Tesisin dış görüntüsü Kalekule ve yeni yapılan cami inşaatı ile bir bütünlük sağlayacak" dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da mevcut stadın yapılan etkinliklerde yetersiz kaldığını bildirdi. Kumluca Arena'nın çok amaçlı planlanması gerektiğini ifade eden Çetinkaya, "Burada en önemli unsur, mevcut yapılarla görüntü kirliliği oluşturmadan stadın tamamlayıcı ve çok amaçlı olmasını sağlamak" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.