Antalya

EXPO 2016 Antalya'ya doğru

12:43 18 Şubat 2016
EXPO 2016 Antalya'ya doğru

EXPO 2016 Antalya kapsamında organize edilen "Geleceği Renklendiriyoruz" etkinliği kapsamında, antrenör Şenol Fidan, down sendromlu çocuklarla mandala boyadı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Down Sendromu Derneği'nin organize ettiği etkinlikte Fidan, 6 ile 8 yaş arasındaki down sendromlu çocuklarla bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen mandala boyama programı, nefes egzersizi ve ısınma etkinlikleri başladı, ebeveynler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte çizdikleri daireleri boyayan çocuklar, dans edip, Fidan ile fotoğraf çektirdi.

Fidan, çocukların bulunduğu bütün projelerde olmaya gayret ettiğini belirterek, çocukların gelecek anlamında ülkeyi inşa edecek insanlar olduğunu kaydetti.

Down sendromlu çocuklarla bir araya geldiğinin altını çizen Fidan, "İşimiz gereği gittiğimiz Avrupa'da down sendromlu çocukların devamlı sosyal hayatın içinde ama Türkiye'ye geldiğimizde sanki böyle bir sendrom yokmuş gibi sanki hiç engelli kardeşimiz, vatandaşımız yokmuş gibi evlerde tutuluyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'de ailelerin down sendromlu çocuklarını sokağa çıkardığında yanlış tavırlar alabileceğinden korktuğunu dile getiren Fidan, şunlar kaydetti:

"Çocuklarımızı sosyal hayata kazandıramıyoruz. EXPO 2016'nın da bu anlamda projeyle birlikte ortaya koyduğu faaliyet çok önemli. Çocuklarımız burada boyalarla resimlerle beraber bir faaliyet göstererek, devamlı sokağa çıkması sağlanıp, sosyal hayatın içine çekiliyor. Bu anlamda ben bu projenin içinde olan, bu faaliyetleri, projeyi ortaya koyanları, anne babaları, olmak üzere teşekkür ediyorum."

EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Burak Katmer, Şenol Fidan'a, engellilerin ipek kozasından şekillendirdiği EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.