Antalya

Antalya'daki "korna çalma" davasında karar

10:49 19 Şubat 2016
Antalya'daki "korna çalma" davasında karar

Antalya'da "korna çalma" nedeniyle çıkan kavgada Fatih Pala'nın bıçaklanarak öldürülmesi davasında 2 sanık toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Öztunç ve Sercan Serter, tutuksuz yargılanan öldürülen Fatih Pala'nın akrabası Rasim Pala ile tarafların yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada son savunması sorulan Öztunç, olay sırasında öldürme kastıyla hareket etmediğini, diğerlerinin saldırması üzerine kendini savunmaya çalıştığını öne sürdü.

Sanık Sercan Serter ise üzgün olduğunu ancak iddia edildiği gibi kasten öldürme ve yaralama suçlarına katılmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Öztunç'a müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı. Eylemin "haksız tahrik" altında işlendiğine hükmeden heyet, sanığın sabıkasız geçmişini de göz önünde bulundurarak, cezayı 13 yıl 4 aya indirdi.

Heyet, Sercan Serter'e da müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, sanığın olaya "yardım" sıfatıyla karışması, eylemin "haksız tahrik" altında gerçekleşmesi ve sabıkasız geçmişini göz önünde bulundurarak, cezayı 6 yıl 8 aya düşürdü.

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde, 22 Temmuz 2015'te Fatih Pala (40), kızı ve yeğenini korna çalarak taciz ettiğini öne sürdüğü Mehmet Öztunç ve Sercan Serter ile tartışmıştı. Kavgaya dönüşen olayda Pala, bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Öztunç ve Serter tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.