Antalya

Eve kapanmadı, Rio yolunda ilerliyor

11:33 08 Mart 2016
Eve kapanmadı, Rio yolunda ilerliyor

OKTAY ÖZDEN - Tekerlekli sandalye atletizminde Avrupa üçüncüsü, dünya dördüncüsü olan milli sporcu Zübeyde Süpürgeci, eve kapanmak yerine tercih ettiği sporda Rio yolunda ilerliyor.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Atletizm Takımı sporcusu olan doğuştan engelli Süpürgeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Rio Paralimpik Oyunları öncesi 15-17 Mart'ta Dubai'de gerçekleştirilecek olimpiyat baraj yarışına sıkı şekilde hazırlandığını söyledi.

Söz konusu organizasyonda, 2015 yılında Katar’da gerçekleştirilen dünya şampiyonasında 100 metrede elde ettiği 17 saniye 16 saliselik derecesinin daha üstüne çıkmayı hedeflediğini belirten Zübeyde Süpürgeci, 6 yıldır bu sporla uğraştığını kaydetti.


- "Olimpiyat şampiyonu olmayı hayal ediyorum"


Süpürgeci, bu sürede Avrupa üçüncüsü ve dünya dördüncüsü olduğunu vurgulayarak, "T54 sınıfında 100 ve 400 metrede olimpiyat A barajını geçtim. Önümüzdeki yarışlarda 100, 200, 400 metrelerde daha iyi dereceler elde edip, dünya sıralamasında daha üst sıralara yükselerek, Rio Paralimpik Oyunları için kota almak istiyorum. Olimpiyat şampiyonu olmayı hayal ediyorum" diye konuştu.

Süpürgeci, Hamide Kurt’tan sonra Türkiye'yi tekerlekli sandalye atletizminde ilk kez temsil edecek ikinci, kendi sınıfında ise ilk Türk bayan sporcu olmak istediğini dile getirdi.

Günde en az iki saat antrenman yaptıklarını anlatan Süpürgeci, spora başlamadan önce günlerinin evde geçtiğini anlattı.

Süpürgeci, kendini eve kapamak yerine spora yöneldiğine işaret ederek, "Her engelli bu sporu yapsın. Çok güzel. İnsanın öz güveni artıyor" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.