Antalya

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

17:34 08 Mart 2016
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Antalya'nın Alanya ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Alanya Kent Konseyi'nin Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen kutlama programında "Kadına Şiddete hayır", "Bir Fırça da Sen At" temalı etkinlikler yapıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı kutlama programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, kadının gurur ve onur olduğunu belirterek dünyayı kadınların yönlendirdiğini söyledi.

Öte yandan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, konuşması sırasında isimleri öğrenilmeyen iki erkeğin tepkisiyle karşılaştı.

"Kadınlar AK Parti ile daha özgür hale geldi, hakları arttı" sözlerinin ardından Çalık'ın üzerine yürüyen bu kişileri, çevrede önlem alan polis ekipleri kutlama alanından uzaklaştırdı.

Tören, yapılan kortej yürüyüşüyle sona erdi.

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise kadın memurların ve Kaymakamlığa iş ve işlemlerini takip etmek üzere gelen kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Kadın memurlara çiçek ile çeşitli hediyeler armağan eden Tanrıseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumların gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin kadınların sahip olduğu özgürlük, toplumda taşıdığı saygınlık, üretim ve yönetimdeki yeri olduğunu kaydetti.

Alanya Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi ve Alanya Yamaç Paraşütü Topluluğu da 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde farkındalık yarattırmak amacıyla, yamaç paraşütü etkinliği düzenledi. Denizden 900 metre yükseklikteki Yassıtepe'den havalanan paraşütler, Kleopatra Plajı'na indi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.