Antalya

Antalya'daki polis merkezine molotofkokteylli saldırı davası

14:17 11 Mart 2016
Antalya'daki polis merkezine molotofkokteylli saldırı davası

Antalya'nın Kepez ilçesinde polis merkezine molotofkokteyliyle saldırarak, MOBESE kameralarına zarar verdikleri iddiasıyla 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Nurullah Tunç, Şiyar Balkaya ve Abbas Kaya ile avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Sanık avukatlarından Hakan Evcin, Balkaya'nın suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğunu öne sürerek, bu nedenle müvekkili hakkındaki davanın Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesini talep etti.

Kaya'nın ise kanser hastası olduğunu belirten Evcin, "Abbas ile ilgili hastaneden gelen yazıya göre, kendisi kanser hastasıdır, tutuklandığından beri iki kez kontrolleri aksamıştır. Yargılanma süresi de göz önüne alınarak, uzun süre tedavi göremeyeceği ve cezaevi koşullarının da sağlığı için uygun olmadığı dikkate alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Evcin, sanığın cezaevinde 39 kişilik koğuşlarda kaldığını iddia ederek, sağlık durumu kötüye giden müvekkilinin tahliyesini istedi.

Cumhuriyet savcısı da Kaya'nın Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığına sevk edilmesi gerektiğini belirterek, hastalığın tespiti halinde, sanığın rahatsızlığının tutuklu ya da hükümlülüğüne engel olup olmadığı, cezaevi koşullarında bulunmasının tedavisinde güçlüğe yol açıp açmadığının belirlenmesi amacıyla rapor düzenlenmesini talep etti.

Savcının talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, geçen yıl 9 Kasım'da polis merkezine molotofkokteyliyle saldırarak, MOBESE kameralarının kablolarını yaktıkları öne sürülen 3 sanığa 18 ila 55 yıl altışar ay hapis cezası verilmesi talep ediliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.