Antalya

Finlandiya'dan gelen yılın ilk turist kafilesi Antalya'da

16:25 12 Mart 2016
Finlandiya'dan gelen yılın ilk turist kafilesi Antalya'da

Finlandiya'dan gelen 198 kişilik turist kafilesi, Antalya Havalimanı'nda karanfille karşılandı.

Özel bir tur şirketinin organizasyonuyla aralarında ailelerin de bulunduğu turist kafilesini taşıyan uçak Antalya Havalimanı'na indi. Burada tur şirketi yetkilileri tarafından karşılanan turistlere karanfil takdim edildi.

Havalimanındaki işlemlerini tamamlayan kafile, otellerine hareket etti.

Turistlerden Emma Hinan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk defa Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Tatil tercihimi Türkiye'den yana kullanıyorum. Güzel vakit geçireceğime inanıyorum" dedi.

Jari Van Hanen de Türkiye'yi çok sevdiğini ve dört yıldır tatilini Türkiye'de yaptığını belirterek, "Muhteşem bir yer. Otellerini, organizasyonlarını seviyorum. Aynı zamanda Finlandiya'da hakemler kurulu üyesiyim. Bütün otellerin antrenman için sahaları da mevcut" diye konuştu.

- "Türkiye'den asla vazgeçmeyeceğiz"

Tur operatörünün kurumsal iletişim direktörü Mesut Kanat da 2016 yılının tüm turizm camiası için zor bir süreç olduğunu, yaşanmaması gereken kusurlu hareketlerin coğrafyada meydana geldiğini ve bunun da turizm sektörünü etkilediğini söyledi.

Turizmin güveni çok sevdiğini ifade eden Kanat, "İlk kafilede 198 yolcumuz var, tamamı Finlandiya'dan geldi. İskandinavya'dan haftada 21 uçağımız olacak. Uçaklarımız, İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya'dan kalkıyor" dedi.

Kanat, İskandinavya'dan gelen rezervasyonlarda ciddi düşüş olduğunu dile getirerek, Norveç, İsveç, Danimarka pazarında yüzde 80'ne, Finlandiya'da yüzde 50'ye varan bir düşüşün söz konusu olduğunu belirtti.

Hükümetin açıkladığı turizm yardım paketinin 400 binin üzerinde turist getiren tur operatörlerini kapsadığını vurgulayan Kanat, şirketlerinin 100-150 bin turist getirdiği için bu imkandan faydalanmadığını kaydetti.

Mesut Kanat, "Ana destinasyon olarak Türkiye'den asla vazgeçmeyeceğiz" diyerek, uçakların yönünü başka ülkelere çevirmeyeceklerini, zorlu yılı atlatmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.