Antalya

"1. Kariyer ve İstihdam Fuarı açıldı"

17:29 14 Mart 2016
"1. Kariyer ve İstihdam Fuarı açıldı"

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından 57 işletmenin katıldığı 1. Kariyer ve İstihdam Fuarı yapıldı.

ALKÜ Alanya İşletme Fakültesi binasında gerçekleştirilen fuara, çoğunluğu otel olan 57 işletme katıldı.

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, açılışta yaptığı konuşmada, ALKÜ'nün istihdam fuarının açmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Fuarı artık bu salonun almadığını dile getiren Tanrıseven, "İnşallah seneye daha büyük bir yer daha büyük bir fuar yapacağız. Alanya'da öğrenci olmak bir ayrıcalık. Üniversitemiz geliştikçe Alanya'daki birçok sektöre katkı sağlayacak ve sektöre kalifiye eleman yetiştirecektir'' dedi.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ise Alanya başta olmak üzere Manavgat, Belek ve Antalya'da iş gücü arz edenlerle talep edenleri buluşturmak istediklerini söyledi.

Mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesini amaçlandığını kaydeden Pınarbaşı, "Fuara katılmak isteyen firmalar, çok fazla fakat yer konusunda sıkıntı yaşadığımız için taleplerini karşılayamadık. Ancak seneye daha büyük bir etkinlik gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın yapılmasında katkı sağlayan öğrenci ve öğretim elemanlarına teşekkür belgesi verildi.

Fuarın açılışına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Antalya Büyükşehir Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, 57 firma yetkilisi ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.