Antalya

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

17:55 15 Mart 2016
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO 2016 Antalya konusunda sona geldiklerini belirterek ülkelerin katılımıyla ilgili endişelerin ortadan kalktığını söyledi.

Antalya'nın Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Sergi Alanı'ndaki VIP salonunda düzenlenen "EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı"na katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada, EXPO 2016 Antalya konusunda sona geldiklerini ifade etti.

Her ay düzenli şekilde yapılan yönetim kurulu toplantılarının 15 günde bir yapılması kararını aldıklarını anlatan Çelik, bu karar çerçevesinde toplantıyı gerçekleştirdiklerini aktardı.

Çelik, gündemlerinde 7 madde bulunduğunu ve bunları yönetim kurulu ile ayrıntılı şekilde görüşeceklerini vurgulayarak "22 Nisan'da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bu 'bahçecilik sergisi' dediğimiz bu botanik sergisinin açılışını hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Antalya'ya gelmeden önce Sayın Başbakanımızla EXPO 2016 Antalya'yı görüşme imkanım oldu. En yakın zamanda Sayın Başbakanımızın da alanımızı ziyaret edeceğini bu vesiyle ifade etmiş olayım" diye konuştu.

EXPO'ya ülke katılımlarıyla ilgili endişeler olduğunu ama ortadan kalktığını bildiren Çelik, şunları kaydetti:

"Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir çalışma yapıldı. Son yıllarda gerçekleşen EXPO etkinliklerine en üst düzeyde ülkenin katılmasını sağlayacak çalışmalar yapılmış oldu. Umuyorum ki bir sonraki yönetim kurulu toplantımızda bu 41'in üzerinde ülkenin katılım sözleşmesini imzalandığını hep birlikte görmüş olacağız."

Çelik'in konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.