Antalya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da

13:54 17 Mart 2016
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO 2016 Antalya'nın turizme ömür boyu hizmet edeceğini belirterek, "Biz bir rekorun kırılacağını söylemiştik, şu anda 41'e ulaştık katılımcı sayısı bakımından. Son günlere yaklaşırken belki birkaç tane daha artabilir. Birkaç ülke daha katılabilir. Bunların başında Almanya geliyor" dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Genel Sekreter Kazım Aydın'dan bilgi alan Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, açılışa sayılı günler kaldığını ve EXPO 2016'nın açılışını 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceğini söyledi.

EXPO'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesine alındığını anımsatan Çavuşoğlu, "Yıllardır bir emek sarf ediliyor. Bir taraftan da EXPO alanının tüm altyapısı, üstyapısıyla gerçekleştirilmesi, diğer taraftan katılımcı sayısının artması bizim için öncelikliydi. Çok da tartışmalar oldu katılımcı sayısıyla ilgili. Biz bir rekorun kırılacağını söylemiştik, şu anda 41'e ulaştık katılımcı sayısı bakımından. Son günlere yaklaşırken belki birkaç tane daha artabilir. Birkaç ülke daha katılabilir. Bunların başında Almanya geliyor. Katılacaklarını bildirdiler ama henüz protokol imzalamadılar. Bir şirket üzerinden yapıyorlar" diye konuştu.

Çavuşoğlu, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nı gezdiklerini, dün de uçaktan alanı gördüğünü ifade ederek, EXPO'nun yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını vurguladı.

Genel Sekreter Aydın ve beraberindekilerle alanı gezdiklerini dile getiren Çavuşoğlu, "Değişik konseptleri gördük. Genel sekreterimiz ve bütün arkadaşlarımız, burada hummalı bir çalışma yürütüyorlar gece gündüz çalışıyorlar, onlara çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, EXPO alanının ve botanik parkın kalıcı olacağını kaydetti.

- "Hep beraber heyecan içindeyiz"

Bakan Çavuşoğlu, yurt içi ve dışından gelen misafirlerin sergi alanını ziyaret edebileceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Antalya'ya yeni bir cazibe merkezi kazandırdık. Havaalanından ve şehir merkezinden gelecek raylı sistem de bitmek üzere. Onu da gördük dün, artık o da sona doğru yaklaşıyor. Turizm bölgelerinden yollar geliyor. Dolayısıyla turizme ömür boyu hizmet edecek, sadece 6 aylık EXPO döneminde değil. Özellikle gittiğimiz tüm ülkelerde Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Başbakanımız ve ben Dışişleri Bakanı olarak ülkeleri ikna etmek için çok çaba sarf ettik. Herkesi en çok etkileyen buranın kalıcı olması. Yani katılacak ülkelerin milli bahçelerinin burada 6 aydan sonra hiçbir ücret almadan kalıcı olacak olması. Türkiye'nin ve dünyanın her gelen turistlerin de o ülkelerin milli bahçelerini kültürünü görecek olması, buraya katılan ülkeleri çok etkiledi. Umarım 6 aylık dönemde de katılımcı sayısı çok olur. Herkes gelir, görür, heyecan içindeyiz hep beraber."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.