Antalya

Okçulukta Rio için son iki şans

11:45 22 Mart 2016
Okçulukta Rio için son iki şans

SİNAN ÖZMÜŞ - Türk okçular, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılabilmek için son iki yarışmada elde edecekleri derecelerle kota almaya çalışacaklar.

Okçuluk Milli Takım Sorumlusu Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin okçulukta 2008 Pekin Olimpiyatları'nda bir bayan, bir erkek, 2012 Londra Olimpiyatları'nda ise bir bayan sporcu ile temsil edildiğini hatırlattı.

2016 Rio Olimpiyatları için ise henüz kota alamadıklarını dile getiren Ergin, ancak takımının performansının kotayı elde edebilecek düzeyde olduğunu ifade etti.

Ergin, "Kalan rakiplerimiz ve sporcularımızın durumunu karşılaştırdığımızda, Rio kotasını elde edebileceğimiz görülüyor" ifadesini kullanarak, şöyle devam etti:

"Çalışmalarımızı üç yıldan bu yana olimpiyatlarda göstereceğimiz performansa yönelik hazırladık. Sporcularımız bütün antrenman programları bu yönde yapıldı. Bu şekilde de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sadece biz değil, tüm dünya çalışıyor. Okçuluk, dünyada performans açısından gerçekten çok ilerledi. Son beş yıllık döneme baktığınızda bu anlamda çok yukarıya çıktığını görebiliriz. Bu sürece ayak uydurmaya ve sporcularımızı en iyi şekilde olimpiyatlara hazırlamaya çalışıyoruz. Geçen olimpiyatlarda ülkemizi bir sporcu ile temsil etmiştik. Bu yıl hedefimiz en az dört sporcu ile temsil edebilmek."

- Amaç bayanlarda takım kotası

2016 Rio Olimpiyatları için kota alabilmek için son iki yarışmanın 23-29 Mayıs'ta İngiltere'deki Avrupa Şampiyonası ve 13-19 Haziran'da Antalya'da yapılacak dünya kupası olduğunu vurgulayan Ergin, bu iki yarışma sonucunda olimpiyatlara katılacak 64 erkek ve 64 bayan sporcunun tüm dünyada belirleneceğini kaydetti.

Ergin, şu anda Türk sporcularda erkeklerde ve bayanlarda birer sporcunun diğer arkadaşlarına göre çok üst düzey performans gösterdiklerini dile getirerek, "Amacımız bayanlarda takım halinde kotayı elde edebilmek. Şu anki bayan takımımız bunu yapabilecek düzeyde. Erkeklerde bir erkek sporcu ile kota almayı hedefliyoruz. Erkeklerde yarışma çok daha sert ve zorlu geçecek. Yarışabilecek üç sporcumuzda kazanabilecek düzeyde olacak" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.