Antalya

Antalya'da turizm sektörü sezonu nevruzla açtı

11:21 25 Mart 2016
Antalya'da turizm sektörü sezonu nevruzla açtı

LEYLA ATAMAN KOYUNCUOĞLU - Farsça'da "yeni gün" anlamına gelen nevruzu resmi bayram olarak kutlayan İranlılar, yeni sezon öncesinde Antalya'daki otellere ve alışveriş merkezlerine hareketlilik getirdi.

Çoğu çocuklu ailelerden oluşan İranlı turistler, Antalya'da tatilin yanı sıra bol bol alışveriş yapıyor.

Oteller nevruz dolayısıyla İranlı turistler için özel hazırlık yapıyor. Otellerdeki yemek menüleri, eğelence ve etkinliklerin neredeyse tamamı İranlı turistlerin beğenilerine hitap edecek şekilde hazırlanıyor.

Etkinlikler çerçevesinde İran'dan sanatçılar getirilen kentte, alışveriş merkezleri de İranlı turistler için özel alışveriş festivalleri düzenliyor.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada otellerin yeni sezona nevruz tatili ile başladıklarını söyledi.

İran'daki Nevruz Bayramı'nın resmi tatil olması nedeniyle bölgede İranlı misafirlerin yoğunlaştığını dile getiren Kızıldağ, geçen yıl nevruz döneminde Antalya bölgesinde 60 binin üzerinde İranlı turist ağırladıklarını kaydetti.

Kızıldağ, İran'a uygulanan ambargonun gevşetilmesi ve ülkenin uluslararası arenada ilişkilerini daha pozitif hale getirmesi nedeniyle bu yıl 100 bin turist hedefi koyduklarını anlatarak, "Fakat maalesef yaşanan bazı politik sıkıntı, son 1-1,5 aydır uçak permilerindeki (uçuş müsadesi) netlik kazanamama durumu ve İran'daki bazı yayın organlarının aleyhte propagandaları sonucu beklediğimiz canlılık olmadı. Geçen yıl nevruz döneminde Antalya bölgesinde 60 binin üzerinde İranlı misafiri konuk etmiştik, bu yıl rakam 40-45 binlerde kalacak gibi görünüyor." diye konuştu.

Bugün itibarıyla yarın veya 3 gün sonraki permilerin bile net olmadığını dile getiren Kızıldağ, bunun İran sivil havacılığının yıllardır uyguladığı sıkıntılı sistemden kaynaklandığını söyledi.

- "Antalya'da buldukları imkanları dünyanın hiçbir yerinde bulamazlar"

Nevruz dolayısıyla bölgede artan İranlı turistleri memnun edebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Kızıldağ, İran mutfağına ağırlık verdiklerini İranlı sanatçıların katıldığı eğlenceler düzenlediklerini bildirdi.

Kızıldağ, "Antalya'daki alışveriş imkanı, iklim, yeme-içme, rahatlık, otel konforu, kültür, misafirperverlik... Gerçekten çok önem veriyoruz. Antalya'da buldukları imkanları dünyanın hiçbir yerinde bulamazlar. Nevruz, sezonun ilk incisi olduğu için hepimiz gözbebeğimiz gibi bakıyoruz İranlı turistlere." ifadesini kullandı.

Ablası, yeğenleri ve eniştesiyle birlikte Antalya'ya tatile gelen İranlı Sara Nasiri, 2 haftadır kentte bulunduğunu belirterek, "İran'da 20 Mart'ta nevruz başlıyor. Herkes tatil için bazı ülkelere gidiyor, biz Türkiye'yi seçtik. Güzel programlar, eğlenceler, çok güzel vakit geçiriyoruz. Türkiye'ye daha önceki yıllarda da geldim, fakat nevruz döneminde ilk kez geliyorum." dedi.

İranlı Amir Hosien de ailesiyle ve arkadaşlarıyla beraber bir haftadır Antalya'da bulunduğunu ve çok iyi zaman geçirdiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.